• Napi 100 vendég keresi fel a fürdőt, aminek egyelőre kevesebb mint a hatodát nyitották meg.

  • Február végén elkezdődhetnek a gyógyászati kezelések és májusban adják át a strandfürdői részt.

December 17-e óta próbaüzemben működik Pesterzsébeten a Jódos-Sós Gyógyfürdő. Ennek apropóján a helyi televízió forgatott a fürdőben, ahol Vékes Orsolya fürdővezető néhány újabb információt is elárult a létesítményről (a videót megtalálja a cikk végén).

Amit eddig is lehetett tudni, hogy csak egy kis része nyitott meg a termálfürdőnek. A teljes 6800 négyzetméteres fürdőből még csak mindössze 1000 négyzetmétert vehettek birtokba a vendégek. Ez a régi, úgynevezett áltörökfürdőt és a hozzá kapcsolódó új szaunavilágot jelenti. Ezen belül is négy medencét lehet használni: oktogon medence, termálmedence, jódos-sós vizű medence és egy olyan medence, amit a későbbiekben a súlyfürdős kezelésekhez fognak használni.

A jódos-sós gyógymedence nagyon pici, csak 4 négyzetméteres, de ennek komoly oka van. A gyógyvíz ásványianyag-tartalma ugyanis rendkívül magas, ezért a használt vizet fel kell hígítani mielőtt a Ráckevei Soroksári Duna-ágba vezetik. Viszont egyelőre technológiai okokból csak ekkora vízmennyiséget tudnak annyira hígítani, hogy az a természetbe kerülve ne okozzon károkat. A későbbiekben azt is tervezik, hogy a jódos-sós gyógyvizet kádfürdő formájában is elérhetővé teszik.

Már épül a fürdő gyógyászati részlege is, amit még a teljes fürdő májusi megnyitása előtt átadnak, várhatóan február vége táján. Kiderült az is, hogy jelenleg napi 100 vendég keresi fel a pesterzsébeti fürdőt, de a mostani próbaüzemben nagyjából ennyi is a kapacitásuk.

Jódos Sós fürdő PesterzsébetMég rengeteg újdonságot tartogat a fürdő. A szaunavilág például jelenleg finn szaunát, gőzfürdőt, infraszaunát foglal magában, de ez egy 22 személyes rönkszaunával, két merülőmedencével és Kneipp taposómedencével fog bővülni. A szabadtéri részen még wellness medence, termálmedence, hullámmedence, valamint gyermekmedence épül a tavasz végéig.

Jódos Sós gyógyfürdő Pesterzsébet

A helyi televízió felvételét itt nézhetik meg: