• Április elsejétől új üzemeltetője lesz a budapesti Dagály Gyógyfürdőnek.

  • Már zajlanak a fürdő jövőbeni üzemeltetésével kapcsolatos tárgyalások.

Múlt héten derült ki, hogy a Dagály Fürdő vagyonkezelője, a Nemzeti Sportközpontok felmondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel kötött bérleti szerződést. Emiatt a Budapest Gyógyfürdői Zrt. már csak 2020. március 31-ig fogja üzemeltetni a Dagályt.

Ez a 2018-as újranyitás óta a sokadik változás lesz a fürdő életében. Az első időszakban a Budapest 2017 Nonprofit Kft. volt az üzemeltető, majd társüzemeltetőként beszállt a Budapest Gyógyfürdői Zrt., 2019 eleje óta pedig utóbbi egymaga bérelte a fürdőt. Bár a fürdőüzemeltető társaság szerette volna megszerezni a patinás termálfürdő vagyonkezelési jogát is, de nem jártak sikerrel.

Megkérdeztük a Nemzeti Sportközpontokat a Dagály Fürdővel kapcsolatos további terveikről. Ezzel kapcsolatban a következő választ kaptuk:

Intézményünk minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy az üzemeltetés átadás-átvételét zökkenőmentesen lebonyolítsa.
A jövőbeni üzemeltetésről szóló tárgyalások jelenleg is zajlanak, a döntés meghozatalát követően időben és részletesen tájékoztatni fogunk mindenkit, hogy kedves vendégeink továbbra is megelégedettséggel használhassák a közkedvelt létesítményt.

Ebből számunkra az derült ki, hogy nem terveznek leállást az üzemeltető változása miatt. Persze még jó néhány nyitott kérdés van a jegyáraktól kezdve, a nyitvatartáson át a gyógykezelések április utáni elérhetőségéig bezárólag…

Dagály Strandfürdő 2018 nyara

Fontos aktuális információ a Dagállyal kapcsolatban, hogy február 18-án, kedden – műszaki okok miatt – nem lesz nyitva a fürdő.