• Mostanában van a fürdők “karbantartási szezonja” emiatt viszonylag sok fürdőben lesznek üzemszünetek.

  • Ezek általában rövid ideig tartanak, de érdemes róluk tudni.

Kisebb-nagyobb felújításokra, karbantartásokra minden fürdőben szükség van. Ez olykor csak egyes medencék, vagy fürdőrészlegek lezárásával jár, máskor a teljes fürdőt is bezárják pár napra. Azért a nyári strandszezont és a tanítási szünetek idejét igyekeznek elkerülni a fürdők, így a legtöbb helyen tavasszal és/vagy ősszel tartanak karbantartási szünetet.

Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy némelyik fürdő ezt jó előre jelzi (mint a cikkben szereplők is), de láttunk már olyat, hogy “last minute”, pár nappal korábban jelentette be egy fürdő a weboldalán, vagy a Facebook oldalán, hogy karbantartási szünet miatt nem lesznek nyitva. Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, aki a következő hetekben, hónapokban tervez fürdőlátogatást, hogy tájékozódjon az esetleges leállásról.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol biztosan van, vagy lesz némi leállás. Mindenhol jelezzük, hogy ez az egész fürdőt, vagy csak egy részét érinti-e.

Algyő: a Borbála fürdőben karbantartás miatt a beltéri finn szauna február 13-tól nem használható. A gőzkabin, az infraszauna, a merülőmedence és a kinti szauna ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére áll. A karbantartás idején – ami nem tudni, hogy meddig tart – a szaunarészleg felár nélkül használható.

Budapest – Dagály Fürdő: a hamarosan üzemeltetőt váltó fővárosi Dagály Fürdő február 18-án (kedden) egész nap zárva lesz.

Gyula: A Várfürdő esetében jó előre lehet tudni a karbantartási szüneteket. Az AquaPalota élményfürdő május 4-8. között lesz zárva, a szaunapark és wellness centrum március 30. és április 3. között nem üzemel, a 25 méteres tanuszoda pedig március 23. és 27. között nem használható. Felújítás miatt az 50 méteres versenyuszoda március 30-tól június 1-ig zárva lesz.

Igal: az Igali Gyógyfürdő március 2-án karbantartás miatt zárva lesz.

Kiskunhalas: jelentős fejlesztések kezdődnek a Halasthermálban. Az ehhez kapcsolódó munkálatok miatt a fürdő február 17. és március 1. között zárva tart. Március másodikától várják újra a vendégeket.

Mesteri: a fedett barlangmedence január eleje óta – felújítás miatt – nem üzemel. A medence nyitásáról a fürdő honlapján érdemes tájékozódni.

Mezőkövesd: karbantartás miatt március 23. és 27. között nem lesz nyitva a Zsóry Gyógyfürdő. A létesítmény március 28-tól fogadja újra a fürdőzőket. (Egyébként a Zsóry már az őszi karbantartási szünet idejét is közölte, ami október 12. és 16. között lesz esedékes).

Mórahalom: a tanuszodai tanmedence és a gyógymedence február 24. és 28. között (hétfőtől péntekig) nem üzemel. A többi medencét ebben az időszakban is használhatják a vendégek a mórahalmi fürdőben.

Szentgotthárd: március 16-tól 19-ig karbantartási szünet lesz a város termálfürdőjében. Március 20-tól (péntektől) várják újra a vendégeket.

Zalakaros: a fedett gyermekvilág négy napon át zárva tart az éves karbantartás miatt. Ez konkrétan február 24. és 27. közötti időszakot jelenti. A Zalakarosi Fürdő többi egysége ebben az időszakban is zavartalanul üzemel.