• Számos hazai termálfürdőben jelentős fejlesztések kezdődhetnek az idei évben.

  • Patinás műemlékfürdő és régóta zárva tartó termálstrand is megújulhat.

Idén több hazai fürdőben is jelentős beruházások kezdődhetnek. Ezek között akad olyan fejlesztés, ami már el is indult, illetve olyan is, aminél azért 100 százalékra még mindig nem állítható a 2022-es kezdés. Ugyanakkor ezek közül több fejlesztés is majd csak 2023-ra, a kivitelezés csúszása esetén 2024-re valósulhat meg.

A régóta várt fürdőfejlesztések közé tartozik a hangulatos Leányfalu Termálfürdő felújítása. Ez már a héten el is kezdődött, első körben az öltözők modernizálása van soron. Ez a termálfürdő működését nem érinti, azaz a létesítmény jelenleg is fogadja a vendégeket. Mobil vizesblokkokat telepítettek és az úszómedence melletti öltöző is használható. Várhatóan már nyárra megújul a fürdő öltözője és vizesblokkja.

A budapesti Gellért Gyógyfürdő felújítását összekapcsolják a vele egy épületegységet alkotó Gellért Hotel rekonstrukciójával. A szálloda már be is zárt, ugyanakkor a fürdő még május 31-ig látogatható, a műemlékfürdő teljes körű felújítása csak ezt követően veszi kezdetét. Céldátumot még nem közöltek az újbóli nyitással kapcsolatban.

Sokak kedvence volt a Visegrádon található Lepencei Termálfürdő, ami 2007 óta van zárva. Az ingatlan tulajdonosa már tavalyelőtt 2023 végi nyitásról beszélt, ami remélhetőleg tartható, viszont ehhez már idén el kell kezdeniük az építkezést. A megújuló fürdő egész évben üzemelni fog, ugyanis fedett részleggel bővül a korábbi kínálat.

Lepence fürdőfejlesztés látványterv

Hatalmas fürdőkomplexummal bővülhet Kiskunhalas, hiszen a jelenlegi termálfürdőre alapozva egy 23 milliárd forint értékű beruházást terveznek. A leendő Csipke Gyógy- és Élményfürdő több fürdőegységet foglal majd magában: élményfürdő, termálfürdő, úszócsarnok, szaunavilág, gyógyászati részleg. A korábbi hírek szerint ennek is idén kezdődhet el a kivitelezése, az átadása pedig leghamarabb 2023 végén várható.

Csipke élményfürdő látványterv

A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő bővítéséről nemrég írtunk. Már kiírták az építési munkákra vonatkozó közbeszerzést, így ha minden jól alakul, akkor már idén elkezdődhetnek a konkrét munkálatok is. Az 1,3 milliárd forint értékű beruházás révén új fürdőépülettel, csúszdaparkkal, új medencékkel bővülhet a kínálat, de többet között a benti gyógymedencéket is felújítanák.

Gyomaendrőd csúszdapark látványterv

A sárospataki Végardó Fürdő esetében egy 3,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés valósulhat meg. Ennek köszönhetően új medencékkel, gyógyászati részleggel gazdagodik a termálfürdő. Viszont annyira biztosra már nem merjük állítani az építkezés idei kezdetét, mint a fentieknél, mert itt még a tervek véglegesítésénél tart a munka. Ráadásul a projektet felügyelő Beruházási Ügynökség több változtatást is kért a már elkészült terveken. Ezt követi majd a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés kiírása.

Sárospatak fedett termálfürdő