• Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor jövőre elkezdődhet a kiskunhalasi Csipke Gyógy- és Élményfürdő építése.

  • A beruházás értéke meghaladja a 20 milliárd forintot.

Még 2018-ban számoltunk be először arról, hogy a kiskunhalasi Halasthermál fürdő jelentős fejlesztés előtt áll. Már akkor sem pusztán a jelenlegi fürdő felújításáról volt szó, hanem egy hatalmas fürdőkomplexum kialakításáról a mostani létesítmény körül.

Az 1958 óta működő termálfürdő gyógyvize a Csipke nevet viseli és a leendő új fürdő kapcsán is ezt az elnevezést használnák. Az új komplexum több egységből állna: élményfürdő, termálfürdő, szaunavilág, gyógyászat és úszócsarnok. A gyógyászati profil kifejezetten hangsúlyos lenne. Korábban közöltek egy olyan becslést, hogy a beruházás révén évi 100 ezer gyógyulni vágyó hazai és külföldi turista érkezhet a városba.

Néhány éve már egy kezdetlegesebb látványtervet bemutattak a Csipke Gyógyfürdőről, a közelmúltban a biztonságos vízellátás érdekében egy új termálkutat is fúrtak. Tegnap pedig aláírták a fürdő kiviteli tervdokumentációjáról szóló szerződést. Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor a jövő év elején megkezdődhet a konkrét építkezés is, az új fürdőt pedig 2023 végére adhatják át. A beruházás közel 23 milliárd forintba kerül.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő egy friss, az eddigieknél sokkal részletesebb látványtervet is posztolt a Csipke Gyógy- és Élményfürdőről. Amennyiben ez tényleg így, ebben a formában valósul meg, akkor a kiskunhalasi az ország legnagyobb fürdőkomplexumai közé fog tartozni.