• Gyógyfürdő, élményfürdő, medical wellness és strand kategóriákban szerezte meg a legmagasabb, ötcsillagos besorolást a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

  • Ezzel párhuzamosan a fürdőszakmai szervezet elnökévé választották a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetőjét.

A most megkapott minősítés a Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott és működtetett nemzeti tanúsító védjegy, amelynek alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére és a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

A Magyar Fürdőszövetség minősítő bizottsága augusztus végén egy kétnapos auditálás során vizsgálta meg szigorú szempontrendszer alapján a sárvári fürdőt. Ez kategóriánként kiterjedt a műszaki, a higiénés, a vízkezelési, az infrastrukturális feltételekre, a kínálat és szolgáltatások választékára és színvonalára, valamint a humán felkészültségi és szakképzettségi követelményekre. A védjegyminősítés megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során.

A minősítéseket a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén, Harkányban vehette át a fürdő vezetősége Mogyorósi Ferenctől, a Minősítő Bizottság elnökétől. Ennek a közgyűlésnek volt egy másik örömteli, Sárvárhoz kapcsolódó momentuma is: Kántás Zoltánt, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatóját választották a Magyar Fürdőszövetség elnökévé.

A másik elnökjelölt egyébként Kovacsics Imre volt, aki a győri Rába Quelle és az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő vezetőjeként ismert. Kántás Zoltán megbízatása nyolc hónapra szól, ugyanis jövőre lesz esedékes a szakmai szövetség négyévenként esedékes teljes tisztújítása. A rendkívüli elnökválasztást azt tette szükségessé, hogy májusban a korábbi elnök lemondott erről a pozícióról.

Kántás Zoltán 2019 vége óta vezeti a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-t. Ezt megelőzően a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő igazgatójaként dolgozott.