• Októbertől kezdődően nem lehet fürdeni az Aquantis élményfürdőben.

  • Ugyanakkor a szauna továbbra is nyitva áll majd a vendégek előtt.

A dunaújvárosi Aquantis élményfürdőt 2007-ben adták át, ám anyagi problémák miatt hosszú éveken keresztül zárva volt. Végül egy állami támogatás révén, a szükséges felújításokat követően 2018-ban nyitotta meg újra kapuit az Aquantis. Idén a járványhelyzet miatti lezárások feloldása után, június 15-től vehették újra birtokba a vendégek a fürdőt.

Azonban az Aquantist hamarosan – legalábbis részben – újra bezárják. A fürdőegységeik október elsejétől kezdődően zárva tartanak, várhatóan egészen a jövő évi strandszezon kezdetéig.

A Feol.hu ennek kapcsán arról ír, hogy a szauna október elsejét követően is a vendégek rendelkezésére fog állni. A medencék időleges bezárása pedig azért vált szükségessé, mert az alacsony vendégforgalom miatt a szezonon kívül nem biztosítható a gazdaságos működtetés. A városnak sok olyan megszorítást kell kigazdálkodnia, amivel az év elején még nem számoltak, emiatt most a fürdő téli veszteségének esetleges „keresztfinanszírozására” is korlátozottak lennének a lehetőségeik.

Illetve még egy okot említenek a Feol.hu cikkében: termálkutat fúrnak a fürdő melletti területen és a zajjal járó munka zavarná a fürdőzőket. A 220 millió forintba kerülő kútfúrás révén viszont a későbbiekben gazdaságosabbá válhat az Aquantis üzemeltetése.

Aquantis fürdő Dunaújváros

A dunaújvárosi fürdőben – amikor minden szolgáltatás elérhető – közel kétezer négyzetméteren 14 darab kül- és beltéri medence várja a vendégeket. A létesítmény hét vízi csúszdával is rendelkezik, továbbá finn- és infraszaunák, jacuzzi is a fürdőzők rendelkezésére áll.