• Lemondott a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatói posztjáról Boros László Attila.

  • A szakember 2018 óta a Magyar Fürdőszövetség elnöki posztját is betöltötte és onnan is távozott.

A Bük város honlapján közzétett tájékoztatás szerint távozott a Bükfürdő Thermal & Spát működtető Büki Gyógyfürdő Zrt. éléről Boros László Attila. A közlemény szerint a vezérigazgató saját elhatározásából döntött így. Mint írják: “pályáján olyan lehetőség találta meg, amely személyes céljai között több évtizede kiemelkedő helyet foglal el, ezért a vezérigazgató kezdeményezte a részvénytársaság igazgatóságánál a munkaviszonya megszüntetését.”

Boros László Attila 2016 decembere óta töltötte be a társaság vezérigazgatói posztját. Ezt megelőzően – 2009-től – a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. A vezetése alatt épült meg az AquaPalota nevű élményfürdő, ami rengeteg új vendéget vonzott Gyulára, illetve a Várfürdőbe.

A szakember a Büki Gyógyfürdő Zrt. irányítása mellett 2018 óta a Magyar Fürdőszövetség elnöki posztját is betöltötte. A Vaol.hu híre szerint május 31-i hatállyal erről a megbízatásáról is lemondott. A Fürdőszövetséget a következő közgyűlésig a két alelnök, Holléry Tibor és Kovacsics Imre vezeti.

A Bükfürdő Thermal & Spában az elmúlt években több beruházás is megvalósult, bár nyilván a terveiket a pandémia alaposan felülírta. A társaság az “utolsó békeévnek” számító 2019-es esztendőben még 2,2 milliárd forint nettó árbevételt és 313 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Bük város az elmúlt évben a termálfürdős települések sorában az ötödik legnépszerűbbnek számított, amennyiben pedig csak a külföldi vendégéjszakákat nézzük, akkor a harmadik helyen álltak.