• Közel két év után új ügyvezető irányítja a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt.

  • Jövő év elején felújítási munkák is lesznek a sárvári fürdőben.

Sárvár város képviselő-testülete a tegnapi ülésén megszüntette Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatójának megbízatását. Utódjául Kántás Zoltánt, a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő igazgatóját nevezték ki – írja a Vaol.hu.

Vojtkó Tibor 2018 januárja óta, azaz közel két éven át vezette a létesítményt. Az ezt megelőző tíz évben pedig Vancsura Miklós irányította a sárvári fürdőt.

Korábbi összeállításunk szerint a Sárvári Gyógyfürdő Kft. számít az ország ötödik legnagyobb fürdőüzemeltető társaságának – csak a Dunántúlt nézve pedig a legnagyobbak. A 2018-as évet 2,24 milliárd forint nettó árbevétellel zárták, a sárvári fürdőt működtető cég profitja pedig meghaladta a 200 millió forintot.

A tegnapi képviselő-testületi ülésen egyébként volt egy másik, a fürdővel kapcsolatos előterjesztés is. Még a korábbi ügyvezető a Sárvári Gyógyfürdő Kft. 2020-as folyószámlahitel szerződésének megkötéséhez kérte a tulajdonos önkormányzat hozzájárulását. A szokványosnak számító szerződés alapján a jövő évre is 150 millió forintnyi folyószámlahitelt igényelt a fürdő.

Sárvár termálfürdő gyógymedence

A Kft. egyébként az idei évre érvényes hitelkeretét végül nem is vette igénybe. A jövő évi hitelkeretre is elsősorban a gazdálkodásuk biztonságossága szempontjából, másrészt a régi fürdő felújítása kapcsán esetleg keletkező likviditási zavarok elkerülése végett van szükség.

A hitelkerettel kapcsolatos előterjesztésből az is kiderült, hogy a régi fürdő belső medencéit 2020. január 15. és március 15. között tervezik felújítani.