• Új városközpont kialakítása kezdődött meg mintegy 1,7 milliárd forintos ráfordítással Zalakaroson, erősítve a gyógyhelyi karaktert.

  • Ma tették le a beruházás alapkövét.

Novák Ferenc, az üdülőhely polgármestere történelmi eseménynek nevezte a beruházás indítását, mert ennek eredményeként alapvetően megváltozik a településkép és a város élete. Jelezte, hogy az 1,7 milliárd forint értékű beruházáshoz egymilliárd forint támogatást nyert el a város a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretéből, 700 millió forintot pedig önerőből biztosít az önkormányzat.

Zalakaros a 2008-2009-es válságra innovációval és minőségi szolgáltatásokkal reagált, így jelentősen sikerült növelnie a látogatottságot. A 2014 és 2018 közötti időszakban 470 ezerről 740 ezerre nőtt az éves vendégforgalom a településen, a Zalakarosi Fürdő látogatottsága pedig 550 ezerről 650 ezerre emelkedett.

A polgármester kifejtette, hogy a most elindult fejlesztés révén az eddigi sportpálya helyét is felhasználva széles területet ölel fel a beruházás, amelynek révén erősödik a város gyógyhelyi karaktere és térségbeli szerepe is. Zalakaros szerepe ugyanis túlmutat a város határain, nemcsak a szálláshelyeket, hanem a munkahelyeket illetően is.

Zalakaros gyógyhelyközpont látványterv

Az önkormányzat sajtóközleménye szerint a jelenlegi sportcentrum helyén új multifunkcionális gyógyhelyi fogadóépület épül 200 fős fedett rendezvénytérrel és kiegészítő helyiségekkel, továbbá szabadtéri, háromezer férőhelyes rendezvénytérrel, zöldfelülettel és szökőkúttal.

A téren borházakat építenek, délkeleti oldalán parkolót, a megközelítést új gyalogátkelő és a szomszédos arborétumon átvezető, bővülő sétautak biztosítják. Bővítik a parkban lévő játszóteret, a focipálya helyén fitneszparkot és 400 méteres futópályát alakítanak ki, továbbá felújítják a kertmozi világítástechnikáját.

(MTI)