• Már több mint két hónapja zárva tart a Tamási Termálfürdő.

  • Azonban még ebben a hónapban részlegesen újranyithatnak és az idei év folyamán visszaállhat a teljes korábbi szolgáltatási paletta is.

  • Jövőre pedig további fejlesztések várhatók a fürdőben.

Nemrég írtunk arról, hogy milyen szomorú esemény történt tavaly november elsején. Aznap délután ugyanis Tolna megye kedvelt fürdőjében, a Tamási Termálfürdőben tűz ütött ki az épület tetőszerkezetében. Emiatt azóta a termálfürdő zárva tart, viszont ma jó hírek érkeztek a fürdőről.

A Tamási Termálfürdőt üzemeltető Aquaplus Kft. friss közleményéből kiderült, hogy a káresemény megtörténte óta Tamási Város Önkormányzatával közösen folyamatosan azon dolgoztak, hogy a fürdő minél előbb újra fogadhassa a piheni és feltöltődni vágyó vendégeit. Ennek eredményeképpen a Tamási Termálfürdő január végén részlegesen újra megnyitja kapuit.

Mit jelent a részleges nyitás? A fürdő szaunavilága teljes kapacitással (finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, Kneipp medencék és hideg vizes csobbanó) fog üzemelni a tervek szerint. A fürdő exkluzív szaunamesterei a hét minden napján különleges szauna programokkal, felöntésekkel várják a szauna szerelmeseit. A fürdeni vágyók a szabadban található 38 Celsius-fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

Hogyan állnak a felújítási munkálatok? A kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek.

Mikor indul a fejlesztés? Jelentős fejlesztésekre pályázott Tamási Város Önkormányzata, aminek előkészítésére támogatást nyertek a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-től még 2020 decemberében. A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban. Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben fog történni.

A tervek szerint a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően már az idei évben a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit a termálfürdő, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel bővül a kínálat.

Tamási Gyógyfürdő

Frissítés: január 29-én nyit újra (részlegesen) a fürdő.