• Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava a lehetőségekhez képest jó évet zárt tavaly.

  • A karácsony körüli időszakban is kifejezetten sok vendég kereste fel a Hévízi Tófürdőt.

Az előzetes várakozásokat felülmúlta a Hévízi Tófürdő 2021-es vendégforgalma – derült ki a Hévízi Televízió tudósításából. Kedvező tendenciának számít az is, hogy bár kisebb számban, mint a járvány előtti „békeidőkben”, de egyértelműen visszatérőben vannak a külföldi turisták is.

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója a helyi televíziónak elmondta, hogy karácsony környékén napi 1500 fős belépésszámokat regisztráltak, ami kimondottan magasnak számít. 2022 első napjaiban is kedvező vendégszámokat értek el a kellemes időjárásnak köszönhetően. Ráadásul a Hévízre, illetve a Tófürdőbe érkezők között egyre több a fiatal turista.

A fürdő tavaly holdfényfürdőzés néven éjszakai fürdőzést is tartott, ami újdonságnak számított, viszont egyből nagy sikert aratott. Amennyiben a járványhelyzet megengedi, hogy idén is tartanának ilyen esti programot.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere egyébként egy interjúban arról beszélt, hogy a város idegenforgalma szempontjából 2022 már jobbnak ígérkezik, mint a tavalyi év, de az idei még egy átmeneti esztendő lesz. Igazából majd 2023-ra állhat helyre teljes egészében az üdülőhely turizmusa.

Itt megtekinthetik a Hévíz Televízió tudósítását, amiben egy hazai és egy szlovákiai vendég is elmondja véleményét a Tófürdőről: