• Mondunk néhány tippet arra az esetre, ha a hosszú hétvégén ellátogatna valamelyik termálfürdőbe.

  • Sok helyen lesznek programok.

  • Nyitnak a fürdők strandi részei is.

Néhány évente előfordul, hogy április végén egy kisebb hőhullám éri el az országot és már május elsején is lehet fürödni a Balatonban. Nagyon úgy tűnik, hogy a 2017-es május elseje nem ezek közé fog tartozni, már persze azok számára, akiknek hideg a 12-14 Celsius-fokos Balaton.

A termálfürdők viszont jó választásnak bizonyulhatnak a hosszú hétvégén is, hiszen ilyenkor sok fürdőben már megnyitják a tágas strandi részeket is. Annyira pedig a jelen állás szerint (április 26. késő délután) nem lesz hűvös az idő, hogy a termálfürdőzés is extrém sport legyen.

Az Eumet.hu előrejelzése szerint szombaton elhagyja az országot a hidegfront, vasárnap pedig már napos idő és közel 20 Celsius-fok lehet, hétfőre pedig már 21-24 Celsius-fokot ígérnek.

Adunk néhány tippet azoknak, akik a fentieken felbátorodva a hosszú hétvégén valamelyik termálfürdő felé vennék az irányt.

1. Hajdúszoboszló Hungarospa: a szezonnyitó programjukról már írtunk. Szombat késő délutántól koncertek lesznek a strandi részen, a napot pedig tűzijáték zárja. Ez egyébként ingyenes program. A napközben érkezőknek fontos információ, hogy április 29-én a tradicionális strandrész összes medencéjét megnyitják. Továbbá szombaton, vasárnap és hétfőn 12 és 16 óra között az aquaparkot is kinyitják, de csak akkor, ha jó idő lesz. Amennyiben az lesz, akkor pedig kedvezményes, kétórás jeggyel látogatható a Hungarospa aquaparkja.

A Hungarospa azért is jó választás, mert azok sem lesznek gondban, akiknek esetleg még hűvös ez az idő, számukra jó választás lehet a fedett gyógyfürdő és az élményfürdő.

Aqua Palace Hajdúszoboszló2. Zalakarosi Termálfürdő: az egyik szabadtéri gyógyvizes medence – az úgynevezett gyógykert – már egy ideje nyitva van, de április 29-én megnyitják a komplett strandi részt is. Ahogy már írtuk, ezen a napon különféle programok is lesznek a fürdőben. Amennyiben jó idő lesz, akkor a strandfürdő remek választás lehet a gyógyvizes- és az élménymedencék kedvelőinek is. Rossz idő esetén pedig itt is érvényes az, amit a Hungarospa esetében írtunk: van választék beltéri medencékből is.

Zalakaros légi fotók3. Igali Gyógyfürdő: az ünnepi időszakban a kültéren – az egész évben üzemelő fedett gyógyvizes medence mellett – beüzemelik a gyerekmedencéket és a belső udvaron lévő gyógyvizes jacuzzit is. Ráadásul a hosszú hétvége mindhárom napján lesz valamilyen program: aqua-fitnesz, zenés fürdőzés, sztárvendég (Peter Sramek), de még szaunaszeánszokat is tartanak.

Igali fürdőbuli4. Bükkszék Gyógyfürdő: a rendkívül magas ásványianyag-tartalmú vizéről ismert fürdő is jó választás lehet a hétvégén. Pláne, hogy meghosszabbítják a nyitvatartási idejüket. Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap 9-től 22 óráig, hétfőn pedig 9-től 19 óráig várják a vendégeket. Szombaton 19 és 20 órakor pedig szaunaszeánszok is lesznek.

Bükkszék termálfürdő5. Mezőkövesd – Zsóry Fürdő: május elsején majálist tartanak a fürdőben, így egész nap a legkülönfélébb programokon és foglalkozásokon lehet majd részt venni. Azoknak is ajánljuk a termálfürdőt, akik még nem voltak a közelmúltban átadott felújított uszodában és az új fedett élményfürdőben. Utóbbi egész pofásra sikerült, így még úgy is érdemes felkeresni, hogy az alap belépőn felül 1200 forintos felárért látogatható.

Zsóry élményfürdő