• Krasznabéltekkel közösen pályáznak egy uniós forrásra.

  • Amennyiben sikerrel járnak, akkor tovább bővítik a termálfürdőt.

Legutóbb három évvel ezelőtt tudnak megvalósítani egy nagyobb beruházást a tiszacsegei termálfürdőben. Akkor gyógyvíztároló medencéjüket fedték le, így elkerülve a víz algásodását. Saját forrásból a tiszacsegei önkormányzat komolyabb fejlesztést nem tudna finanszírozni a termálstrandon, ezért most egy határ-menti EU-s pályázatban bíznak.

A napokban a Hajdú-bihari Napló írt arról, hogy egy román-magyar uniós forrásra pályáznak Krasznabéltek településsel párban.

Amennyiben sikerrel járnak, akkor 100 millió forint nagyságrendű forráshoz juthatnak, amiből a jelenleg két gyógyvizes medencével, úszó- és gyermekmedencével rendelkező fürdőt bővítenék újabb medencékkel.

A közel 5000 lakosú Tiszacsege Debrecentől 55 kilométerre nyugatra található. A településen a 70-es években találtak 72 Celsius-fokos termálvizet, ami 2000-ben megkapta a gyógyvíz minősítést. A víz reumatikus-, bőr- és izombetegségek kezelésére alkalmas. A tiszacsegei termálstrand szomszédságában egy 500 férőhelyes kemping is működik.

Tiszacsege termálfürdőA medencék közül a két gyógyvizes egész évben, a gyermek- és úszómedence pedig csak a nyári strandszezonban üzemel. Viszont a szezonon kívül – ünnepnapok kivételével – csak pénteken, szombaton, vasárnap tart nyitva a fürdő.

A megyei napilap egyébként arról is ír, hogy a tiszacsegei üdülőövezetben érezhető némi pezsgés. Az utóbbi időszakban lengyelek, szlovákok és svájciak is vásároltak üdülőt a településen, aminek a nevét idén februárban Jani kompja miatt is sokat emlegették.