• A szállodát üzemeltető cég felszámolás alatt áll.

  • A hotel megtalálható az egyik ingatlanos oldalon 1,3 milliárd forintos irányáron.

A Bajcsy-Zsilinszky utca szállodájának ajtajai zárva vannak, internetes felülete nem elérhető, a telefonok nem csengenek ki – írja a Baranya Hotelről az Új Harkányi Hírek. A híroldal információi szerint a szállodát üzemeltető cég felszámolás alatt áll. A megkérdezett felszámolóbiztos azon felül, hogy a folyamat tartozások miatt indult, bővebb részleteket nem árult el.

Az Új Harkányi Hírek szerint mindenesetre a szálloda tulajdonosa dolgozik azon, hogy a hotel minél hamarabb újra kinyithasson.

A szálloda egyébként megtalálható az egyik nagy ingatlanos portálon. Jelenleg 1,36 milliárd forintos irányáron hirdetik.

A leírás szerint a hotel négy épületből áll, a patinás főépület a 19. században épült. A főépületben összesen 34 szoba, az 1996-ban, 1998-ban és 2008-ban épült három újabb melléképületben pedig 71 szoba található. A szállodához bár, étterem és wellness részleg is tartozik.

A hotel rendezvények tartására is alkalmas, ugyanis az étteremben 140 fő, a kerthelyiségben 200 fő fér el. A leírás szerint a teljes épületkomplexum  9068 négyzetméteres.

Hotel Baranya eladóA Baranya-Hotel Kft. az utolsó teljes üzleti évében, 2015-ben 113 millió forint nettó árbevételt ért el, 4,1 millió forintos adózás előtti eredmény mellett. A 2016-os évben január 1. és augusztus 31. között pedig 80 millió forint nettó árbevételt és 1,5 millió forint adózás előtt eredményt produkáltak.

Ugyanakkor a mérlegadatokban látható egy 71 millió forintos rövid lejáratú kötelezettség is.