• Másfél-két hetet csúszik a strandszezon kezdete Dévaványán egy műszaki probléma miatt.

  • Tavaly a szezonban 15 ezer vendéget fogadott a fürdő.

A dévaványai fürdő strandi része hagyományosan május elsején nyit és augusztus utolsó napjáig tart nyitva. Idén azonban a strand nyitása egy kicsit várat magára. A Beol.hu információi szerint ugyanis a termálfürdő mindkét szivattyúja felmondta a szolgálatot, így jelenleg nem tudják a kültéri termálmedencét felölteni.

Némi termálvizet ugyan így is ki tudnak nyerni, de az az egész évben működő gyógyászati részleg igényeit elégíti csak ki. A szivattyú szervizelése némi időt vesz igénybe, ezért várhatóan másfél-két hetet csúszik a strandfürdő megnyitása.

A dévaványai az ország legolcsóbb termálvizű strandjai közé tartozik. A nem helyi lakosoknak egy napi belépőjegy 900 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez 700 forint, helyi lakosoknak pedig még olcsóbb.

A strandon termálmedence, két úszómedence és gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére.

Dévaványa termálfürdőA gyógyvíznek köszönhetően tb-támogatott gyógykezelések is kínál a fürdő: medencefürdő, kádfürdő, súlyfürdő, szénsavfürdő, vízsugármasszázs, gyógymasszázs és víz alatti gyógytorna vehető igénybe. A fürdőhöz kapcsolódva szálláshelyek is elérhetőek.

Dévaványa Termálstrand2016-ban a nyári szezonban több mint 15 ezer vendége volt a strandfürdőnek. Ez kevesebb, mint a 2015-ös 18 ezres vendégszám, a csökkenés pedig a kedvezőtlen tavalyi időjárással magyarázható.