• Egyedi föld alatti medencék, különleges kagylómedence a kültéren, kellemesen langyos termálvíz.

  • Miskolctapolca jó választás lehet ezen a nyári hétvégén.

Ezen a hétvégén már jó idő lesz, viszont azért az extrém forróság még nem tér vissza. Ezért érdemes lehet olyan fürdőt választani, ami viszonylag nagy beltéri és kültéri résszel rendelkezik. Így attól függően, hogy mennyire érezzük kellemesnek, vagy épp – például reggel – hűvösnek az időt, váltogathatjuk a fürdőzés helyszínét.

A mi tippünk erre a hétvégére: Miskolctapolca.

Miskolctapolca Barlangfürdő légi fotóAhogy a fürdőbemutatónkban is írjuk, magát a Barlangfürdőt 56 évvel ezelőtt adták át és sokáig az egyetlen ilyen jellegű fürdőkomplexum volt Magyarországot. Miskolctapolca amúgy Miskolc városrésze, bár már többször is voltak törekvések az üdülőterület önállósodására. Apró érdekesség, hogy korábban az itt található falut Görömbölytapolcának hívták, ha pedig engedélyt kaptak volna a Miskolctól való elszakadásra, akkor Tapolcafürdő lett volna a település neve.

Miskolctapolca tavifürdőMiskolctapolca mellett szól, hogy a föld alatti Barlangfürdőben különleges élmény a fürdőzés. Az itteni víz ráadásul „lágyabb” azaz nem túl magas ásványianyag-tartalmú, ezért korlátlan ideig lehet fürödni benne, azaz nincs – sok más gyógyfürdőhöz hasonlóan – 20-30 perces korlátozás, amit amúgy is kevesen tartanak be. (Pedig pórul járhatnak, hogy miért? Erről itt olvashatja cikkünket).

A kültéri rész különlegességét pedig a kagylót, vagy barlangi bejáratot szimbolizáló épület teszi egyedivé. A barlangfürdős részen egyébként összesen hat medence, a kültéren pedig a kagylómedence mellett egy élménymedence, egy úszómedence és három gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Ez itt például a dögönyöző medence:

Miskolctapolca dögönyöző medenceAhogy a programajánlónkban is írtuk, most további érv lehet Miskolctapolca mellett, hogy a nyár végéig minden szombaton éjszakai fürdőzést tartanak. A 20:00 és éjfél közötti időszakban 2500 forintért tartózkodhatunk a fürdőben. S ha már az áraknál tartunk: nem a legolcsóbb termálfürdőről van szó, de a különlegességéhez mérten még a nyári szezonban sem irreálisan magasak a belépőjegyek árai. Egy egész napos felnőtt jegy 3500 forint, a gyerek, diák, nyugdíjas belépő pedig 2600 forintba kerül, de a Miskolc Pass kártyával összességében ennél olcsóbban is bejuthatunk a fürdőbe.

Miskolctapolca Barlangfürdő légi fotóA cikkben szereplő légi fotókat H. Szabó Sándor készítette. Amennyiben kíváncsi arra, hogy ki is az a H. Szabó Sándor, akkor ide kattintva olvashatja el a róla szóló cikkünket.