• Sok fürdőben nyaranta folyamatosan járőröznek a rendőrök, ezek közé tartozik a Gyulai Várfürdő is.

  • Kiderült, hogy mi tűnik el leggyakrabban a fürdőben.

Május elejétől a nyári strandszezon végéig rendőrök járőröznek a Gyulai Várfürdőben. Nem csak alkalomszerűen, hanem reggel 8-tól este 8-ig folyamatosan. A két járőr a fürdő mellett a környező területet és a parkolót is szemmel tartja. Farkas Miklós főtörzsőrmester a Beol.hu-nak mesélt ennek kapcsán a tapasztalataikról.

Gyulai termálfürdőEbből kiderül, hogy a strandrendőrség legfontosabb szerepe a megelőzés. Egyrészt a jelenlétükkel is elriasztják a tolvajokat. Másrészt rendszeresen felhívják a fürdőzők figyelmét, hogy nagy értékű műszaki cikket, nagyobb összegű készpénzt ne vigyenek magukkal a strandra.

Kiderült az is, hogy mi az, aminek a leginkább lába szokott kelni a fürdőben: ez a strandpapucs. A főtörzsőrmester szerint ugyanakkor ezek egy része nem szándékos lopás. A nagyobb forgalmú medencéknél ugyanis előfordul, hogy valaki a medence szélén hagyott papucsok közül véletlenül másét veszi fel. Ugyanakkor az értékesebb papucsokat olykor azért nem véletlenül lovasítják meg.

fürdőpapucsokAz elrettentés és a papucsok forró nyomos keresése mellett a gyulai rendőrök nyaranta sokszor segítenek útbaigazítással a turistáknak is. A sok külföldi vendég miatt minden nyáron romániai rendőrkollégák is segítik a munkájukat.

A főtörzsőrmester szerint mindezeknek köszönhetően nem jellemzőek a komolyabb lopások a termálfürdőben. A közelmúltban egy jelentősebb eset történt, de a tettest elfogták. Tavaly november 15. és idén február 18. között ugyanis összesen nyolc öltözőszekrényt törtek fel. A tettes pénzt, iratokat, mobiltelefonokat, táblagépet tulajdonított el. Sőt egy esetben a szekrényben talált slusszkulcsot is magához vette. Utóbbi február 18-án történt és az illető a parkolóban megkereste a kulcshoz tartozó autót, amit ellopott. A gépkocsit három nappal később Békéscsabán találták meg. A 44 éves elkövetőt, B. Zoltánt pedig júniusban fogták el a békési rendőrök.

A biztonságos fürdőzéssel kapcsolatos tanácsokat itt olvashat.