• Egyes támogatott gyógykezelések is elérhetők lesznek az újranyitó Gellért Gyógyfürdőben, ahol két hónapon át kedvezményes jegyárakkal várják a vendégeket.

  • Szeptember 5-re programokkal is készülnek.

2020. szeptembertől 1-jétől, jelentős jegyár kedvezménnyel ismét megnyitja kapuit a Szt. Gellért Gyógyfürdő. Az újranyitási akció keretében a belépőjegyek közel 40 százalékkal csökkentett áron vásárolhatóak meg 2020. október 31-ig, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15 százalék kedvezményt biztosítanak.

Újdonság az 5 alkalmas masszázsbérlet is, amely nemcsak a Gellértben vehető igénybe, hanem a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett összes fürdőben. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott gyógykezelések közül a gyógyvizes gyógymedence és a gyógymasszázs szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek, emellett pedig számos, egészségmegőrzést szolgáló privát gyógyszolgáltatás – mint például egyéni és csoportos torna – bevezetésére kerül sor.

Az újranyitás alkalmából a fürdő nemcsak kedvezményes fürdőbelépőkkel, bérletekkel és masszázsbérlettel, hanem különleges programokkal is várja vendégeit 2020. szeptember 5-én.

A programokon a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt. Karacs Ildikó mantraénekes koncertjein a gyógyító, testet-lelket simogató rezgések fokozzák a fürdőzés élményét. A zenei vonalat erősíti a VoiceStation csapata, a fürdőben három alkalommal lépnek fel, koncertjeiken nemzetközi filmek és népszerű dallamok hangzanak el.

Az egészségről az alakorvoslás program gondoskodik állapotfelméréssel, testösszetétel méréssel és tanácsadással. Emellett a fürdő masszőrei ingyenes, frissítő nyakmasszázzsal kedveskednek a vendégeknek, a külön erre a napra kialakított vitamin bárban pedig lehetőség lesz friss gyümölcslevek kóstolására.

A hagyományokhoz híven ingyenes épületlátogatások is várják az érdeklődőket, ahol lehetőség lesz a fürdő alatti különleges ősforrást és barlang rendszert is megtekinteni. A látogatások után helyszíni „Víz-kvíz” játékban is részt vehetnek az érdeklődők, a helyesen válaszolók fürdőbelépőket nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek.

Gellért Gyógyfürdő úszómedence

A gyógyfürdő felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak. A termálfürdő munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeztek a fürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után kerül sor.

A többi fürdőhöz hasonlóan a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatóterek (például beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre.

A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, amelyet felfestett pontok segítenek.

A vendégek még nagyobb biztonsága érdekében a fürdők bejáratánál hőmérséklet mérést végeznek és 37 Celsius-fok feletti testhőmérséklet esetén nem engedik be a látogatókat.

Az újranyitó Gellért fürdő minden nap: 9:00-19:00 óra között lesz látogatható.