• Ellenőrzik a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-hez tartozó fürdők többségénél a belépő vendégek testhőmérsékletét.

  • Vasárnap óta él az új szabály.

Augusztus 16-tól szigorítást léptetett életbe a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Ettől a naptól kezdve ugyanis a fedett egységgel is rendelkező fürdőik bejáratánál testhőmérséklet-ellenőrzést végeznek. 37 Celsius-fok feletti testhőmérséklet esetén a vendég nem léphet be a fürdő területére.

Ez egyébként szigorúbb megoldás, mint amit a kórházaknál alkalmaznak, ott ugyanis 37,5 Celsius-fok felett tagadhatják meg a belépést.

Ezen felül még korábban több, a járványveszély miatti intézkedést is meghozott a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Ezek közé tartozik többek között, hogy a fürdőikben kötelező a papucs használata (lehet helyben is papucsot venni). A medencék használata előtt és után kötelező zuhanyozni. A gyermek- és pancsolómedencékben tilos felnőtteknek tartózkodni. Elvileg 1,5 méteres védőtávolságot kell tartaniuk egymástól a fürdőzőknek.

Miután a testhőmérséklet ellenőrzése a fedett részlegű fürdőkre vonatkozik, ez azt jelenti, hogy a jelenleg nyitva tartó létesítmények közül a Széchenyi, a Rudas, a Lukács, a Dandár, a Paskál, a Palatinus, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti fürdők tartoznak ide. A Pünkösdfürdői és a Római strandokon nincs testhőmérséklet-ellenőrzés.

Pesterzsébeti sós jódos termálfürdő