• Szerdán német turisták érkeztek a Hévíz melletti repülőtérre.

  • Könnyen lehet, hogy ez volt az idei utolsó, vagy maximum az utolsó előtti közvetlen charterjárat a Hévíz-Balaton Airporton.

A korábbi években számos – főként német – turista közvetlen repülőjárattal érkezett a Hévíz-Balaton Airportra. Idén év elején úgy tűnt, hogy ez a szokott rendben fog zajlani, még február 29-én is arról írtunk, hogy két német utazási iroda szervezésében, négy légitársaság gépeivel, hét német nagyvárosból érkeznek turisták a Hévíz melletti reptérre. Akkor még úgy volt, hogy a charterszezon április elejétől október közepéig tart.

A terveket a koronavírus-járvány alaposan felülírta. Az eredeti menetrendből pusztán a Sundair légitársaság néhány német városból érkező járata maradt meg. Az első augusztus 12-én Drezdából hozott turistákat, illetve ezen a héten szerdán is járt egy Sunair gép a Hévíz-Balaton Airporton.

Elvileg még szeptember 9-én és 23-án jött volna egy-egy gép Lipcséből és Erfurtból, valamint október 14-én hazavitték volna az utolsó repülős turnust. Ugyanakkor a mai bejelentés alapján szeptember 1-jétől Magyarország területére külföldi állampolgárok – néhány kivételtől eltekintve – nem léphetnek be, így ezekből a járatokból nem lesz semmi.

Talán az még elképzelhető, hogy egy géppel hazaviszik az itt lévő német turistákat. Bár az is könnyen lehet, hogy a tavaszi helyzethez hasonlóan ezt buszokkal oldják meg. Mindenesetre turisztikai szempontból nem jött jókor a határok újbóli lezárása Hévíznek (sem), hiszen pont kezdett volna élénkülni az üdülőhely külföldi vendégforgalma. Mostantól bizonytalan ideig csak a belföldi turizmusra számíthat Hévíz, s ez a hazai turizmusban nem csak a hévízieknek okozhat fejtörést…

A héten érkezett járatról lent láthatják Baladincz Bendegúz felvételeit. További fotókat találnak az AirPlane Facebook oldalon.

Sundair Hévíz-Balaton AirportSundair Hévíz-Balaton AirportSundair Hévíz-Balaton Airport