• Kezdődik a tanítás, így kicsit nyugodtabb, zsúfoltságtól mentesebb időszak veszi kezdetét a hazai termálfürdőkben.

  • Megéri ezt az időszakot kihasználni.

  • Mondunk is három fürdős tippet az első őszi hónapra.

Szeptember elsején nemcsak az ősz veszi kezdetét, hanem a tanítás is újraindul. Ez pedig azt jelenti, hogy az üdülőhelyeken a nyárhoz képest egy nyugisabb időszak várható. A hazai turizmus szempontjából félő, hogy talán túl nyugis is, mindenesetre a következő hetek kedvezni fognak azoknak a fürdőkedvelőknek, akik nincsenek oda a nagy tumultusért.

Van is szeptemberre három termálfürdős tippünk, méghozzá az ország három különböző szegletéből. Ebből kettőt azért ajánlunk, mert nagyon tágas szabadtéri résszel, sok kültéri medencével rendelkezik, ami a kora őszi jó időben fontos szempont. A harmadik tippünk esetében viszont nem a kültéri rész a fő vonzerő, hanem az, hogy hosszú idő után nyitják meg újra az adott termálfürdőt.

Az első tippünk szeptemberre a Zalakarosi Fürdő. Ezt a fürdőt nemrég kedvenc kénes vizű gyógyfürdőink között is emlegettük, de hát mit tegyünk, ami jó, az jó. Akik szintén kedvelik ezt a termálfürdőt, azoknak még szeptember első két hetében érdemes tervezniük ide egy utazást.

Méghozzá azért nem érdemes a hónap végéig várni, mert a korábbi esztendőkkel ellentétben kicsit rövidebb ideig, azaz nem szeptember végéig, hanem csak szeptember 13-ig lesz nyitva a fürdő strandja. Márpedig a jelentős zöldfelülettel rendelkező, széles medenceválasztékot nyújtó strand nagyon hangulatos tud lenni az ősz elején. Arról nem is beszélve, hogy a strand felkereséséhez elegendő az alap belépő megvásárlása.

Ez nem mindegy, hiszen amíg egy felnőtt egész napos alap belépő szeptember 13-ig 3900 forintba kerül, addig a komplex belépő ára 5200 forint. Érdemes azt is tudni, hogy az alap belépővel a fedett gyógymedencéket is használhatjuk.

A 12 hektáros strandon gyógyvizes medence, termálmedence, sportmedence, gyerekpancsoló, családi- és hullámmedence is található, valamint a családi csúszdapark is szeptember 13-ig üzemel.

Zalakaros strandfürdő

A másik termálfürdős tippünk szeptemberre: a Zalakarostól 400 kilométerre keletre található Hajdúszoboszló, illetve az ottani Hungarospa fürdőkomplexum. Azon belül is leginkább a strandfürdő. Itt 30 hektáron összesen 13 medencéből áll a választék, de arra azért szeptemberben már számítani kell, hogy ezek közül nem az összes fog üzemelni. Ugyanakkor még így is bőven lesz miből válogatni.

Ráadásul Hajdúszoboszlón nem változtattak a korábbi évek gyakorlatán, azaz idén is szeptember végéig lesz nyitva a strand, de az ősz első hónapjában az aquapark már csak szombat és vasárnap délután és jó időben üzemel.

A strandra egy felnőtt belépő 2800 forintba kerül, a nyugdíjas, gyermek és diák napijegy ára pedig 2300 forint. A nyújtott szolgáltatáshoz viszonyítva ez nagyon jó ár-érték aránynak számít.

Hungarospa tradicionális strand

A harmadik tippünk szeptemberre: a budapesti Szt. Gellért Gyógyfürdő. Március 15-én zárták be a fürdőt a járványveszély miatt és 5,5 hónapot követően szeptember elsején nyitják ki újra. A hullámmedencét idén már nem üzemelik be, de a többi szolgáltatás elérhető lesz.

A Gellért felkeresését már csak azért is ajánljuk, mert a Covid-helyzetet megelőzően szinte mindig tele volt külföldi turistákkal és a jegyáraikat is ehhez a kereslethez igazították. Nos, most turistákból kevés lesz, ami persze nem öröm a turisztikai adóbevételek szempontból, illetve a fürdőüzemeltető szemszögéből sem, de vendégként kicsit most majd jobban ki lehet élvezni a Gellért szolgáltatásait, egy darabig biztosan nem kell hatalmas tömegre számítanunk.

Gellért gyógymedence

Az újranyitást követően egyébként jóval olcsóbb jegyárakat kínál a fürdő, mint korábban. Hétköznap egy szekrényes jegy 3900 forintba fog kerülni, ami még mindig nem filléres tétel, de azért nem is 6300 forint, mint március 15. előtt volt. A nyitás hetének szombatjára programokkal is készül a fürdő, amiről ide kattintva olvashat további részleteket.