• Némelyik termálfürdő szabadtéri csúszdaparkja szeptemberben már csak hétvégén üzemel.

  • Egyes helyeken azonban szeptember végéig a hét minden napján működik az aquapark.

Számos hazai termálfürdő szabadtéri csúszdaparkkal is rendelkezik. A csúszdák működtetése jelentős mennyiségű vizet és energiát igényel, ezért csak akkor érdemes üzemeltetni ezt a szolgáltatást, ha van rá igény. Emiatt jó néhány fürdőben a csúszdákat kizárólag a nyári főszezonban működtetik.

Azért némelyik fürdőben még szeptemberben is lehet használni a kültéri vízicsúszdákat, de jellemzően ekkor már csökkentett üzemmódban. Az pedig fürdőnként eltérő, hogy ez a “csökkentett üzemmód” mit jelent. Néhány nagyobb fürdő esetében összegyűjtöttük, hogy mostantól az aquaparkjainál milyen változásra kell számítani.

Cegléden a termálfürdőhöz kapcsolódó szabadtéri aquapark augusztus 31-ig üzemel, szeptemberben már nem lehet náluk csúszdázni. Hajdúszoboszlón a strandi területen található aquapark esetében is változás lesz szeptember elsejétől. A hónap végéig az aquapark csak szombaton és vasárnap, 12 és 16 óra között működik. Ezen belül is csak akkor, ha jó idő van.

A mezőkövesdi Zsóry fürdő szabadtéri csúszdaparkja augusztus 31-ig a normál nyitvatartás szerint üzemel. Szeptemberben két hétvégén lehet csúszdázni – szintén csak kedvező időjárás esetén – szeptember 5-6-án és 12-13-án.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szabadtéri csúszdaparkja egészen szeptember 30-ig a vendégek rendelkezésére áll. Náluk a többi fürdőhöz képest csak kisebb változásra kell számítani a strandszezonhoz képest, ez azt jelenti, hogy szeptember 2-tól kicsit később, 11 órától használhatók a strandi vízicsúszdák.

Sárvárfürdő csúszda

A legújabb hazai aquapark Tiszakécskén, a Barack Gyógy- és Élményfürdő területén található, hiszen idén nyáron adták át. A csúszdapark szeptember 1. és 30. között is üzemel, annyi változással, hogy hétköznap a családi és az anakonda csúszda használható, ami hétvégén a raftinga csúszdával egészül ki. Azt fontos megemlíteni, hogy a csúszda üzemeltetése időjárásfüggő, magyarán csak kedvező időjárás esetén működik.

A Zalakarosi Fürdőben az adrenalin csúszdapark augusztus 30-ig üzemelt. Viszont a családi csúszdapark még használható, egészen addig, amíg a strandfürdő is nyitva tart, azaz szeptember 13-ig. Zalakarosra mondjuk ettől függetlenül is érdemes ellátogatni még szeptemberben, itt írtunk arról, hogy miért.