• Összegyűjtöttünk néhány strandfürdőt, ahol szabadtéri csúszdapark, valamint gyógyvízzel töltött medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak.

  • Ideálisak lehetnek az együtt utazó, többgenerációs családok számára.

A fürdők a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebb korosztályokig bezárólag sokaknak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget jelentenek. Azonban az egyes fürdők nem feltétlenül egyszerre szolgálják ki ezeket az igényeket. Valakinek fontos, hogy legyen egy fürdőben csúszda, sőt leginkább csúszdapark. Másoknak pedig inkább egy gyógyvizes ülőmedence megléte a lényeg.

Amennyiben egy családon belül jelentkeznek ezek az eltérő igények, akkor sincs probléma, ugyanis jó néhány hazai fürdőben ez a két szolgáltatás egyszerre megtalálható. Ezért amolyan fürdőtipp gyanánt összegyűjtöttünk néhány olyan helyet, ahol szabadtéri csúszdapark mellett minősített gyógyvízzel töltött medencék is a vendégek rendelkezésére állnak. Ezek akár többgenerációs családok számára is jó útcélt jelenthetnek a nyári strandszezonban. (A lenti lista nem feltétlenül tartalmazza az összes csúszdaparkos-gyógyvizes fürdőt, de szerintünk kivétel nélkül jó választásnak bizonyulhatnak).

Strandfürdők csúszdaparkkal és gyógyvizes medencékkel

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

A fürdőhöz tartozó csúszdaparkban összesen 18 csúszda található. Ezek különböző korosztályok igényeit szolgálják ki, hiszen külön lecsúszási lehetőség várja a 3-7 éves gyerekeket, valamint a 7, 10, 12 és 14 év felettieket. Ezek közül a legextrémebb a Dragon csúszda, ami 16 méteres magasságból indul. Mindezeken felül fedett és szabadtéri gyógyvizes medencék is találhatók a fürdő kínálatában.

Cegléd aquapark csúszdapark

Debrecen – Aquaticum strandfürdő

Ez a legújabb hazai szabadtéri fürdő, ami bár hivatalosan a korábbi nagyerdei strand átépítése, de gyakorlatilag egy teljesen új létesítményről van szó. Ami a csúszdakínálatot illeti: négy különleges óriáscsúszda található a strandfürdőben. Ezen felül a gyerekvilág részen bébi-, gyermek- és családi csúszdát is kialakítottak. Sőt, három gyógyvízzel töltött medencével is rendelkezik az Aquaticum strandfürdő.

Aquaticum Strandfürdő csúszdapark

Hajdúszoboszló – Hungarospa

Magyarországon elsőként itt adtak át csúszdaparkot még 2000-ben, amit azóta tovább fejlesztettek, így már összesen 15 óráscsúszdából áll a választék. A vendégek a Hungarospa strandfürdőjében is találnak gyógyvizes medencét, emellett a gyógyfürdő részlegben további gyógymedencék is a rendelkezésükre állnak.

Hungarospa Hajdúszoboszló csúszdapark

Kisvárda – Aquacinema

Az újabb építésű csúszdaparkok közé tartozik a kisvárdai. Az ötemeletes csúszdatoronyból összesen 16 csúszda indul, azaz van miből választani. Ugyanakkor az Aquacinema fürdő minősített gyógyvízzel is rendelkezik, így a kevésbé aktív kikapcsolódást keresők is megtalálják itt a számításukat.

Kisvárda Aquacinema csúszdapark

Lipóti Termálfürdő

A gyerekmedencénél is van egy pici csúszda, de a fő attrakciót a többpályás óriáscsúszda jelenti, amiről egy videót is mutatunk. Akiket ez esetleg nem hoz lázba, azoknak érdemes tudni, hogy a fürdő termálvize 2004-ben gyógyvíz minősítést kapott, s a termálmedencék a téli időszakban is működnek.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Akik az elmúlt években nem jártak a mezőkövesdi fürdőben, azoknak újdonság lehet, hogy csúszdaparkkal is rendelkezik a patinás fürdő. Az aquaparkot 2017-ben adták át, de az első teljes szezonja a 2018-as évben volt. Négypályás versenycsúszda, ingacsúszda, anakonda csúszda, varázsalagút és ufócsúszda jelenti a választékot. Ezen felül a magas kéntartalmáról ismert gyógyvízzel töltött medencék is várják a fürdőzőket.

Mezőkövesd Zsóry csúszdapark

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A fürdő fedett részében egész évben működnek csúszdák, de emellett egy szabadtéri csúszdaparkkal is rendelkezik a fürdő. Összesen nyolcféle lecsúszási lehetőség közül választhatunk, ezen belül a pici gyerekek külön gyerekcsúszdát használhatnak, de az extrémebb csúszdaélményeket keresők számára is akadnak izgalmas csúszási lehetőségek. A szabadtéri részen és a fedett fürdőben is több gyógyvizes medence is található.

Sárvárfürdő csúszda

Tiszakécske – Barack Gyógy- és Élményfürdő

Lebontották a régi, már elavultnak számító csúszdájukat és egy új csúszdaparkot építenek a helyére. Ez jelenleg (2020. június 20.) még nem működik, de már nem kell rá sokat várni, július elején várható az átadása. Itt kétpályás családi csúszda, anaconda csúszda, kamikaze csúszda, továbbá egy különleges rafting és ingacsúszda kerül kialakításra. Aki pedig inkább gyógyvízben üldögélne, az két gyógymedence közül is választhat.

Barack termál csúszdapark

Zalakarosi Fürdő

A fürdőben már régóta működnek óriáscsúszdák. A családi csúszdapark hat egységből áll, de négy évvel ezelőtt adrenalin csúszdapark néven egy öt csúszdából álló részt is átadtak. Utóbbi a nevéből adódóan a kalandvágyóbb vendégeknek fog igazán tetszeni, hiszen például az egyik, extrém meredek csúszdán akár 70 km/órás lecsúszási sebesség is elérhető.

S azt talán mondani sem kell, hogy gyógyvizes medencék is találhatók a Zalakarosi Fürdőben, ezen belül is sokak kedvence a nyári szezonban a strandon működő – részben fedett – gyógymedence.

Zalakaros aquapark csúszdapark