• Egyik titkos tippünk a Dél-Alföldön található Nagyszénási Parkfürdő.

  • Nagyon kis szerethető és kedvező áron látogatható termálfürdőről van szó.

Nagyszénás Békés megyében, Orosházától északra 13 kilométerre fekszik. A közel ötezer lakosú nagyközségben az 1960-as évektől kezdődően három évtizeden át működött egy termálfürdő, amit azonban az ezredforduló táján bezártak.

Jó 15 évvel később, 2015 legvégén egy uniós fejlesztési forrásnak köszönhetően tudták ismét megnyitni a Nagyszénási Parkfürdőt. Ne hatalmas élményfürdőt, hanem kis hangulatos, a helyi és környékbeli fürdőzési igényeket kielégítő termálfürdőt képzeljenek el.

Kizárólag szabadtéri medencék találhatók a fürdőben: egy két részre osztott ülőmedence, egy úszómedence, valamint szezonálisan egy gyerekpancsoló. Az ülőmedence részben fedett, valamint egy beltéri pihenőrész is tartozik a fürdőhöz, ahol 15 fős finn szauna is működik, de többféle masszázs is elérhető.

A jegyáraik kifejezetten értékarányosak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg egy felnőtt belépő 1100 forintba kerül, a gyermek és nyugdíjas jegy ára pedig csak 650 forint. A szaunába szóló jegy 550 forint. A családi belépő (2 felnőtt, 1 gyerek vagy 1 felnőtt, 2 gyerek) ára 2300 forint, további gyerekenként 550 forint.

Nagyszénás termálmedence

A termálfürdő egész évben nyitva tart. Viszont akik messzebbről indulnának el, azoknak erősen ajánljuk, hogy nézzenek rá a település weboldalára, vagy a fürdő Facebook oldalára, mert már előfordult, hogy váratlanul karbantartási szünetet hirdettek.

Összességében szerintünk azoknak ajánlható a Nagyszénási Parkfürdő, akik a nagyobb fürdőkomplexumoknál jobban kedvelik a kisebb, de korrekt szolgáltatást nyújtó termálfürdőket.