• Csütörtökön nem nyit ki és bizonytalan ideig zárva lesz a Bábolna Strand- és Termálfürdő.

  • Július elsején nyitották meg a termálfürdőt.

“Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy személyi hiányosságok miatt fürdőnk a mai naptól bizonytalan ideig zárva tart” – olvasható a bábolnai fürdő Facebook oldalán. Nem részletezték, hogy mit jelent ez a “személyi hiányosság”, de azt ígérik, hogy amint lesz ezzel kapcsolatban további információjuk, azt a honlapjukon, illetve a Facebook oldalukon fogják bejelenteni.

A bábolnai az ország legújabb termálfürdője, hiszen, ahogy korábban írtuk, július elsején nyitotta meg a kapuit. Három termálmedence, élmény- és gyermekmedence, valamint szaunavilág jelenti a fürdő választékát. A fürdőfejlesztés értéke mintegy 3,5 milliárd forintot tett ki, amiből egymilliárd volt az EU-s támogatás, 1,3 milliárd forint a város saját forrása és 1,2 milliárd forint a hitel. Ugyanakkor a fejlesztés egy kiserőművet is magában foglalt, amivel a termálvízzel együtt feltörő metángázt hasznosítják.

Ráadásul nem pusztán egy fürdőt építettek, hanem mellette tíz hektáron egy szabadidőparkot is kialakítottak, ahol csónakázótó is található. Mindezt egy korábban elhanyagolt és kihasználatlan területen valósították meg.

Bábolna Termálfürdő

A fürdő egyébként pont mostantól tért volna át a mellékszezoni jegyárakra, ami a főszezonhoz képest például egy felnőtt belépőnél 600 forinttal olcsóbb, 2500 forintos belépőárat jelentett volna. Biztosan sokan tervezték, hogy ősszel is felkeresik a termálfürdőt, amit remélhetőleg minél hamarabb újra megnyithatnak.

Addig is van 3 tippünk azoknak, akik szeptemberben felkeresnék valamelyik hazai termálfürdőt.