• Sőt, néhány fürdőben már jelenleg is olcsóbb jegyárakat kínálnak.

  • Az esetek többségében ez szűkebb medencekínálatot jelent, ettől függetlenül érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket.

A fürdők körében kétféle gyakorlat alakult ki az árazást illetően. Egy részük egész évben változatlan jegyárakat alkalmaz, más részük pedig szezonálisan áraz. Ez azt jelenti, hogy nyáron drágább, azon kívül olcsóbb belépőket kínálnak. Egyes helyeken még a holtszezont is külön részekre osztják.

Azt azért érdemes tudni, hogy az árleszállítás nem véletlen, hiszen az esetek többségében ezt az is indokolja, hogy a strandidényen kívül szűkebb a medenceválaszték. Ugyanakkor, ha mi amúgy is olyan medencét kerestünk volna fel, amit egész évben üzemeltetnek, akkor végül is nyerünk ezen. Ráadásul kivételek is akadnak, hiszen például a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdőben hétfőtől péntekig ugyanaz a kínálat kerül kevesebbe az utószezonban.

Összegyűjtöttük ezért néhány fürdőt, ahol hamarosan árleszállításra számíthatunk, illetve sok helyen ez a héten már meg is történt. Akadnak olyan fürdők is, ahol szintén ezt a gyakorlatot alkalmazzák, például a Miskolctapolca Barlangfürdőben szeptember 30-ig, a Gyulai Várfürdőben szeptember 6-ig tart a főszezon, viszont még nem publikálták az új árlistájukat. Az esetükben majd érdemes lesz ránézni a honlapjukra a következő napokban.

Bogács: a termálfürdőben több részre osztják a szezont, hiszen van főszezon, utószezon és szezonon kívüli időszak. A főszezon véget ért augusztus 30-án, s még egészen október 2-ig az utószezoni jegyárak érvényesek. Ez egy hétköznapi felnőtt belépőnél 2000 forint helyett 1800 forintos, hétvégén 2100 forint helyett 1900 forintos jegyárat jelent. A szezonon kívüli időszak a jegyárak szempontjából komolyabb csökkenést hoz majd, hiszen október 3-tól a felnőtt napijegy egységesen 1400 forintba fog kerülni.

Cegléd: szeptember 1-től már a szezonon kívüli árak érvényesek a ceglédi fürdőben. Amíg a nyári időszakban egy felnőtt jegy 2500 forintba került, addig most ez 1800 forint. A kedvezményes belépő (gyerekek, diákok, nyugdíjasok, rokkantak) ára pedig 2100 forintról 1400 forintra csökkent.

Eger: az Egri Termálfürdőben majd október 1-től lesznek olcsóbbak a belépők. Egy felnőtt belépőnél ez 2400 forint helyett 1900 forintos jegyárat jelent, a gyermek/diák/nyugdíjas belépő ára pedig 2000-ről 1600 forintra csökken.

Hajdúszoboszló: az Aqua-Palace fedett élményfürdőben a nyári főszezonban minden nap a hétvégi, ünnepnapi jegyárak érvényesek. Azonban szeptember 1-től hétköznap már olcsóbb belépők válthatók. Ez konkrétan azt jelenti, hogy hétköznap egy felnőtt belépő 4100 forint helyett 3500 forintba, a diák jegy 3000 helyett 2400 forintba kerül. Két őszi akciót is kínál a Hungarospa. Szeptember 30-ig már csak hétvégén tart nyitva az aquapark és ezeken a napokon a 2 órás belépő áráért 4 órán át csúszdázhatnak a vendégek. A másik kedvezmény az Aqua-Palace-ra vonatkozik: szeptember 9. és október 15. között hétköznapokon 7 év alatt ingyenes a belépés.

Hajdúszoboszló Aqua-Palace Pávai medence

Lipót: szeptember 15-ig tart a Lipóti Termálfürdőben a főszezon, szeptember 16. és 30. között pedig már az utószezoni jegyárak lesznek érvényben. Ez 3600 helyett 3200 forintos felnőtt belépőt, valamint 2900 helyett 2600 forintos gyermek belépőt jelent. Ezt követően majd októbertől további árcsökkentés várható. Frissítés: időközben kiderült, hogy a termálfürdő idén csak szeptember 20-ig tart nyitva.

Sárvár: a nyári tanítási szünet idején a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a kiemelt időszakra vonatkozó jegyárak voltak érvényben. Jelenleg viszont már a kiemelt időszakon kívüli árak alapján vásárolhatunk belépőt. Ez jelentős kedvezményt jelent: egy felnőtt napijegy 4900 forint helyett 4200 forintba kerül. Az ONYFI igazolvánnyal rendelkező nyugdíjasok számára pedig 2900 helyett 2200 forint a belépő ára. Utóbbiakat keddenként egy külön akcióval várják, hiszen a „nyugdíjas kedden” számukra mindössze 1100 forint a sárvári napijegy. A nyugdíjas kedd akció december 22-ig tart, de majd október 27. ez alól kivételt jelent.

Zalakaros: a Zalakarosi Fürdőben szeptember 14-től bezár a strandfürdői rész és ettől kezdődően olcsóbbak lesznek, mint az alap, mind a komplex belépők. A zalakarosi alap jegy esetében a felnőtt egész napos belépő ára 3900-ról 3000 forintra csökken, a diák belépőé 2800-ról 2250 forintra, a gyermekjegy ára pedig 800 forint marad. Az egész napos komplex belépő ára 5200-ról 4800 forintra csökken, diákoknál 4100-ról 3650 forintra, a gyermekjegy ára pedig 1000 forint marad.