• Egy őszi kirándulás, vagy akár pár napos pihenés kapcsán is érdemes felkeresni ezt a két termálfürdőt.

  • Mindkét fürdő minősített gyógyvízzel is rendelkezik.

Nagyon úgy tűnik, hogy idén ősszel azok is belföldi utazási és kirándulási lehetőségek után fognak nézni, akik amúgy inkább külföldi úti célokban szoktak gondolkodni. Ez jó alkalmat jelenthet számukra, hogy olyan hazai termálfürdőkbe is ellátogassanak, amelyeket eddig nem ismertek.

Érdemes az ország Tiszától keletre eső részeit is felfedezni, már csak azért is, mert számos fürdőhely található ezen a területen. Mutatunk két olyan termálfürdőt, amelyek az ország más részein élők talán nem is ismernek, viszont valóban jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. Nem hatalmas fürdőkomplexumokról és nem is kicsi, egy-két medencés termálstrandokról van szó, inkább a középutat képviselik. Nincsenek árak terén sem elszállva és egész évben nyitva tartanak.

Hajdúnánási Gyógyfürdő. A település az Alföld északi részén, Debrecentől északnyugatra 40 kilométerre, Nyíregyházától délnyugatra 27 kilométerre található. Nagyon jó az autós megközelíthetősége, hiszen a város mellett halad el az M3-as autópálya.

Hajdúnánás fürdője 1962 óta működik és meglepően nagy, 14 hektáros területen fekszik. Fedett és szabadtéri termálmedencék, tanmedence, élménymedence jelenti a választékot. Van kültéri csúszdás-, pancsoló- és sportmedence is, de ezek hamarosan „téli pihenőre” mennek. Mindezek mellett egy szaunapark is tartozik a fürdőhöz, gőzfürdővel, két finn szaunával, merülőmedencékkel.

Hajdúnánás meleg vizes fürdőHajdúnánáson jófajta jódos-brómos gyógyvíz tör a felszínre, ami mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati, idegrendszeri problémák, baleseti és műtéti utókezelés, csontritkulás esetén lehet hatékony, de egyes bőrbetegségek, például pikkelysömör, ekcéma esetén is alkalmazható.

Jelenleg egy felnőtt napijegy 2000 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak 1700 forint, gyerekeknek 1300 forint a belépő. Viszont ezek még a strandszezoni jegyárak és amikor a szezonális medencéket lezárják, akkor csökkenteni szoktak a belépők árán.

Hajdúnánás Gyógyfürdő

Túrkeve Termálfürdő. Hajdúnánástól déli irányba 130 kilométert kell autózni, hogy eljussunk Túrkevére. A kisváros a Nagykunság szívében, Szolnoktól keletre 50 kilométerre található. Az 1950-es években találtak termálvizet, amire alapozva egy termálstrandot nyitottak, majd később ezt fedett részleggel bővítették.

A túrkevei fürdő szabadtéri részén egész évben működő gyógyvizes medence, valamint szezonálisan üzemelő úszómedence és élménymedence is található. A fedett fürdőben két gyógymedence, sportmedence, gyerekmedence, csúszdamedence, fekvő és ülő pezsgőmedence, továbbá egy Kneipp-taposó várja a vendégeket.

Túrkeve Termálfürdő

A túrkevei fürdő is minősített gyógyvízzel rendelkezik. Ez egy jodidos, szulfátos, nátrium-hidrogénkarbonátos víz, jelentős metakovasav tartalommal. Alkalmas a reumatikus-, ízületi-, bőr- és nőgyógyászati betegségek kezelésére, különösen kedvező a műtéti és a baleseti utókezelés során, valamint a mozgásszervi betegségek megelőzésére.

Túrkeve gyógyvizes medence

Egy felnőtt belépő 2150 forint, diákok és nyugdíjasok számára pedig 1950 forint a napijegy. Ez azért egészen kedvezőnek számít a kínált szolgáltatások fényében.