• A 2020-as szezonban hét német nagyvárosból biztosított a közvetlen légi járat a Hévíz melletti repülőtérre.

  • A charterszezon áprilistól elejétől október közepéig tart.

Idén április 8-án érkezik első menetrend szerinti charterjárat a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra. Az Sundair légitársaság első járata majd Drezdából fog utasokat hozni a repülőtérre. A rákövetkező héten pedig már a Lufthansa frankfurti járata is megérkezik Hévízre, majd egyből indul is vissza.

A 2020-as charterszezon október 14-én zárul, szintén a Sundair drezdai járatával. A szezon folyamán a Sundair Drezdán kívül Erfurtból és Lipcséből hoz majd turistákat. A Czech Airlines gépeivel érkeznek majd a berlini, düsseldorfi vendégek. Az Air Alsie gépe Hamburgból, a Lufthansa pedig Frankfurtból szállítja az üdülővendégeket.

A korábbi esztendőkhöz hasonlóan a charterjáratokat két, magyarországi beutaztatásra szakosodott német utazási iroda szervezi. A Mutsch Reisen a berlini, düsseldorfi, frankfurti és hamburgi gépeket tölti meg utasokkal. A Salamon Reisenhez pedig a drezdai, erfurti és lipcsei járatok tartoznak.

Lufthansa Hévíz-Balaton Airport

A charterek egyébként nem kizárólag Hévízre hoznak turistákat, ugyanis sok vendéget zalakarosi, sárvári, vagy éppen bükfürdői szállodákba szállítanak tovább. A Salamon Reisen pedig Hévíz mellett Debrecenbe is szervez közvetlen légi járatokat Drezdából, Erfurtból és Lipcséből. A debreceni repülőtérről hajdúszoboszlói, vagy akár gyulai szálláshelyekre is kényelmesen eljuthatnak a németországi vendégek.

Fotó: Baladincz Bendegúz