• Egyes fürdőket már csak ezen a héten kereshetünk fel, ugyanis a jövő héttől már nem üzemelnek.

  • Érdemes kihasználni a hátralévő napokat, hiszen kedvező jegyárú fürdőkről van szó.

Lassan nemcsak a tóparti és folyóparti, hanem néhány medencés fürdőben is végéhez közeledik a 2020-as strandszezon. Hűvösebb vizű strandfürdőt és termálfürdőt egyaránt találni az augusztus végén bezáró fürdők között.

Hagyományosan csak a strandidényben tart nyitva a Budapest Gyógyfürdői Zrt. két, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező fürdője, a Római és a Pünkösdfürdői strand. Mind a Római, mind a Pünkösdfürdői strand augusztus 30-ig, azaz most vasárnapig várja a fürdőzőket. Érdemes tudni, hogy mivel szombat munkanap lesz, ezért augusztus 29-én mindkét strandfürdőben a – kedvezőbb – hétköznapi jegyárak lesznek érvényben. Ugyanakkor a hétvégi nyitvatartás szerint üzemelnek a fürdők, azaz 8-tól 19 óráig.

A Bonyhádi Termálfürdő is kizárólag a szezonban üzemel, így a nyár végével ez a fürdő is bezárja a kapuit. Ezért jó ötlet lehet még ezt a hetet kihasználni azoknak, akik szeretik az élmény- és úszómedencével, ülőmedencével, pancsolómedencével rendelkező bonyhádi fürdőt. A belépők árát egyébként idén nem emelték, azaz egy felnőtt jegy 1490 forint, a nyugdíjas és a diák belépő ára pedig 1200 forint.

Tőserdő Lakitelek termálfürdő

A minősített gyógyvízzel és többpályás csúszdával is rendelkező Dávodi Strandfürdő idén augusztus 31-ig lesz nyitva.

Sokan kedvelik a Lakitelek üdülőterületén, a Tőserdőben lévő Tősfürdőt is (a fenti képen). A termálfürdő és a hozzá kapcsolódó kemping augusztus 30-ig tart nyitva, azaz már csak ezen a héten lehet felkeresni. Érdemes kihasználni még ezt a hetet, hiszen a Tősfürdőben három termálmedence, gyermekmedence, bébimedence és hideg vizes úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll, valamint a jegyáraik is kedvezőek.