• Összegyűjtöttünk 11 olyan termálfürdőt az ország minden részéről, ahol a nyugdíjasok jó ár-érték arányú fürdőbelépőt vásárolhatnak.

  • Néhol a nyugdíjasoknak kifejezetten jelentős kedvezményt nyújtanak a teljes árú belépőkhöz képest.

A nyugdíjas korosztály számára a termálfürdők, gyógyfürdők látogatása többnyire már nem pusztán kikapcsolódást jelent, hanem gyógyulási célja is van. A hazai termálvizek többségénél kimutatható valamilyen gyógyhatás, ezek kaphatnak gyógyvíz minősítést. De számos esetben azoknál a termálvizeknél is esküsznek a visszatérő vendégek a gyógyhatásra, amelyeknél hivatalosan ezt nem igazolták.

Ezek a fürdőzések viszont úgy érnek valamit, ha fürdőkúra formájában, újra és újra alkalmazzák. Már csak ezért sem mindegy a nyugdíjasoknak, hogy milyen áron válthatnak belépőt a gyógyfürdőkbe. Ezért összegyűjtöttünk néhány fürdőt, ahol kedvező árú belépőt kínálnak a szenior korosztály számára.

Nem a legolcsóbb fürdőket gyűjtöttünk össze, hanem olyan létesítményeket, ahol a nyugdíjasok kedvező ár-érték arányú szolgáltatást kapnak a pénzükért. Azt sem szabad elfelejteni, hogy fürdőnként lehetnek különbségek abban, hogy kit tekintenek nyugdíjasnak. Erről ide kattintva olvashatnak.

Berekfürdői termálfürdőBerekfürdői Gyógyfürdő: az Észak-Alföld egyik kedvelt fürdőjében a nyugdíjasok jelenleg 1500 forintért válthatnak napijegyet. Ráadásul október elsejétől kezdődően ez még olcsóbb, 1300 forint lesz. Fontos megemlíteni, hogy ez egy karszalagos napijegyet jelent, amivel a vendégek ki- és bejárhatnak. Máshol ilyen jegy csak felárért érhető el.

Ceglédi Gyógyfürdő: most a szezonon kívül nagyon jutányos áron kínálja a kedvezményes belépőket a ceglédi fürdő. A napi belépő ára 1400 forint, 16 óra után pedig mindössze 1100 forintba kerül.

Csongrádi Gyógyfürdő: a néhány évvel ezelőtt nagyon szépen felújított fürdőben a nyugdíjas vendégek számára csak 1200 forintba kerül a napi belépőjegy. Hétköznapokon, 16 óra után délutáni jegyet is válthatnak, aminek az ára kereken egy ezres.

Csokonyavisontai Gyógyfürdő: a Somogy megye déli részén található gyógyfürdőben mindössze 1000 forintba kerül a nyugdíjas belépő.

Debrecen – Kerekestelepi Termálfürdő: a debreceni szabadtéri termálstrandok közül a nagy Aquaticum Strandfürdő csak a szezonban, a Kerekestelepi Termálfürdő viszont egész évben üzemel. A fürdőben a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező 60 év felettiek válthatnak kedvezményes belépőt, ami 1200 forintba kerül.

Egerszalók – Nosztalgia Strandfürdő: a Saliris Resort melletti Nosztalgia Strand 65 év felett kínál olcsóbb belépőt (személyi igazolványt kérhetnek), ennek az ára 1350 forint.

Egerszalók Nosztalgia StrandfürdőHajdúnánási Gyógyfürdő: jelenleg már a szezonon kívüli jegyárak érvényesek a fürdőben, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjas belépő ára is 1500 forintra csökkent. 16 óra után pedig 1200 forintért válthatnak fürdőbelépőt a nyugdíjasok.

Kaposvár – Virágfürdő: a Virágfürdőn belül a gyógyfürdő részbe külön is vásárolható belépőjegy, ami a nyugdíjasoknak csak 1100 forintba kerül, délutánonként (15 óra után) pedig ez az ár 900 forintra csökken.

Leányfalui Termálfürdő: a szabadtéri medencékkel rendelkező fürdőben jelenleg 1400 forint a nyugdíjas belépő ára. Ez jelentős kedvezményt jelent a teljes árú – 2400 forintos – belépőkhöz viszonyítva.

Mesteri Termálfürdő: a Sárvár közelében található termálfürdőben a teljes árú belépők sem drágát, de a nyugdíjasok számára árengedményt is nyújtanak, így a belépő ára számukra csak 1300 forint. A Mesteri Fürdőben délutáni jegyeket is kínálnak, ez a nyugdíjasoknak 16 óra után 900 forintba kerül.

Mesteri TermálfürdőSárvári Gyógy- és Élményfürdő: a kiemelt időszakokon kívül (az év hátralevő részében kiemelt időszak lesz október 23 – november 1., december 25 – 31.) a nyugdíjfolyósító igazolványával rendelkezők 2200 forintért válthatnak napijegyet. Az ár kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a teljes árú napijegy 4200 forint, azaz a nyugdíjasoknak közel 50 százalékos árengedményt biztosít a fürdő. Magyarán egy meglehetősen jó ár-érték arányú szolgáltatást kaphatnak ezen az áron. Arról nem is beszélve, hogy a szezonon kívüli időszakban keddenként további kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasok számára, ami jelenleg 1100 forintos belépőt jelent.