• A járványhelyzet miatt az új Aquaticum Strandfürdő első szezonja kicsit később kezdődött.

  • Idén közel három hónapon keresztül állt a vendégek rendelkezésére a debreceni strandfürdő.

Eredetileg úgy volt, hogy szeptember 20-ig, azaz még ezen a héten végig nyitva tart a debreceni Aquaticum Strandfürdő. Azonban az időjárás alakulása miatt végül a mai napon, azaz szeptember 17-én lehetett idén utoljára fürdeni a strandon, amit június 20-án nyitottak meg.

Annak idején a létesítmény megújítása kapcsán azt a cél tűzte ki a városvezetés, hogy ne olyan strandjuk legyen, amiből országszerte lehet találni hasonlókat, hanem építészetileg is mutassanak valami újat. Ez azért egy szabadtéri strandfürdőnél nehezebb feladat, mint egy fedett fürdő esetében.

Azonban a látványtervek bemutatásakor is szembetűnő volt, hogy valóban egyedire sikerült a koncepció, s bár már láttunk olyat, hogy a látványterveknek és a valóságnak nem sok köze volt egymáshoz, azonban Debrecenben nem ez volt a helyzet. A megvalósult és idén átadott fürdőfejlesztés révén valóban egy különleges stranddal bővült a hazai fürdőkínálat.

Az 1932-ben átadott régi strandfürdő a 2017-es szezonban működött utoljára. Az új fürdő alapkövét 2018 nyarán tették le, azaz az új létesítmény építése két évet vett igénybe. A tavaszi járványhelyzet idején benne volt a pakliban, hogy tovább kell várni az átadásra. A fürdő építése viszont ekkor sem állt le, így végül ha nem is május elsején, de a tanítási szünet kezdetén meg tudták nyitni.

Aquaticum Nagyerdő StrandfürdőA közel tízmilliárd forintos beruházás révén felépített strandon 15 medence (5500 négyzetméter vízfelülettel) és nyolc csúszda állt a vendégek rendelkezésére. S ha minden jól megy, akkor majd 2021 tavaszán fogad újra vendégeket.

Az Aquaticum többi egysége, azaz a mediterrán élményfürdő és a termálfürdő természetesen továbbra is a vendégek rendelkezésére áll. Valamint Debrecen másik termálstrandja, a télen is nyitva tartó Kerekestelepi Termálfürdő is zavartalanul üzemel.