• Érdemes a mostani helyzetet kihasználni és olyan termálfürdőkbe is ellátogatni, ahol még nem jártunk.

  • Kitűnő őszi úti cél lehet a vásárosnaményi Szilva Termál és Wellnessfürdő.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei év nem a külföldi utazásokról és a hétvégi repülős városlátogatásokról fog szólni. S ha már így alakult, akkor megéri ebben az időszakban olyan belföldi helyekre ellátogatni, amelyek eddig talán elkerülték a figyelmünket. Igaz lehet ez arra az esetre is, ha valaki újabb termálfürdőket fedezne fel.

Mondunk is egy olyan úti célt, amire talán elsőre nem is gondolnának, hiszen országszerte nem ismert, de pont ezért egy próbát mindenképpen megér. Ez pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától nagyjából 50 kilométerre keletre található Vásárosnamény. A településen 2008-ban adták át a Szilva Termál és Wellnessfürdőt, azaz egy viszonylag új fürdőről van szó. A létesítmény neve a híres szatmári szilvából származik. (Hasonló logika alapján kapta a tiszakécskei üdülőkomplexum a Barack Thermal Resort nevet).

A Szilva Termállal ősszel és télen is számolhatunk, mint úti cél, hiszen a létesítmény egész évben üzemel. Csak a hónapok első hétfőit kerüljük el, mert olyankor nagytakarítás miatt általában zárva tartanak.

A termálfürdőben szabadtéri és fedett medencék közül egyaránt választhatunk. A termálvizes medencéket bőven felszerelték élményelemekkel, például a kültéri és beltéri medencékben összesen 20 nyak- és hátzuhany található, az egyéb (befújt levegős, gerincmasszírozó vízsugaras) élményelemekről nem is beszélve. Aki rajong ezekét, annak már önmagában emiatt érdemes felkeresnie a fürdőt.

Szilva Termál VásárosnaményA termálmedencék mellett úszómedence, gyermekmedence, jacuzzi is a fürdőzők rendelkezésére áll. Mindezeken túl a wellness szolgáltatások kínálatára sem lehet panasz, hiszen szauna, szolárium sószoba, fitneszterem is működik a fürdőben.

Fontos megemlíteni, hogy a Vásárosnaményban feltörő termálvíz 2014-ben megkapta a gyógyvíz minősítést. A víz elsősorban az ízületi betegségek és egyes krónikus nőgyógyászati problémák kezelése során lehet hatásos. Akik mostanában látogatnának el a fürdőbe, azoknak érdemes tudni, hogy most ősszel minden kedd és csütörtök délelőtt ingyenes vízitornát tartanak. A hónapok első szombatján pedig éjszakai fürdőzéseket rendeznek.

Szilva Termálfürdő VásárosnaményAz anyagiakra rátérve, a jegyárakra sem lehet panasz. Egy felnőtt napijegy 1700 forintba kerül, nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 1400 forint. A szaunába is érvényes felnőtt jegy 2400 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1900 forint. Az említett esti fürdőzésekre pedig 1200 forintért válthatunk belépőt.