• Ez jó hír a szabadtéri fürdőzés kedvelőinek.

  • Ráadásul a szaunavilág terén is újdonsággal készül a Kamilla Gyógyfürdő.

Sokan vannak, akik ha tehetik, akkor még a legnagyobb hidegben is inkább a szabadtéri termálmedencéket részesítik előnyben. Számukra jó hír, hogy a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben ugyan most már bezárták a szabadtéri hideg vizes medencéket, viszont a kinti, félig fedett gyógyvizes medencét továbbra is üzemeltetik.

Magyar Tamás, a Kamilla Gyógyfürdő vezetője arról is beszélt a balmazújvárosi Daru Tv-nek, hogy a tervük az, hogy a kinti termálmedence nemcsak most ősszel, hanem a téli időszakban is nyitva lesz az egész évben üzemelő beltéri medencéken felül.

A fürdővezető a helyi televíziónak elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt március 17-től július 2-ig, azaz több mint három hónapig zárva volt a gyógyfürdő. Ez igen jelentős kiesést jelentett a vendégforgalom terén, amit a nyáron nem is lehetett visszahozni. Azt tapasztalták, hogy a szezon elején még nagyon óvatosak voltak a fürdőzők, a forgalmuk inkább csak augusztusra normalizálódott. Ugyanakkor összességében nagy volt az elmaradásuk a tavalyi strandszezonhoz viszonyítva.

A fürdő egy országos hírű, stabil vendégkört vonzó szaunavilággal is rendelkezik. A szaunás törzsközönség hamarabb visszaszokott, mint a fürdőzők, így ennél az egységnél már jobb vendégforgalmat értek el. A szaunarészleg kapcsán azt tervezik, hogy nagy szaunájukat nemcsak a hétvégén, hanem hétköznap is valamelyik nap nyitva tartanák.

Kamilla Gyógyfürdő termálmedenceA helyi televízió tudósítását itt nézhetik meg: