• A következő hetekben több termálfürdőben is karbantartási szünetet tartanak.

  • Ez jellemzően három-négy napot vesz igénybe, de akadnak példák hosszabb zárvatartásra is.

  • Egyes helyeken csak bizonyos medencéket érint a leállás.

A fürdőknek időnként el kell végezni a szükséges karbantartási munkákat. Egyes fürdőkben ezt megoldják egy-egy medence lezárásával, sok helyen viszont ez néhány napos teljes zárással jár, így a vendégek zavarása nélkül tudnak dolgozni a szakemberek. Minden évben ősszel és tavasszal is van egy nagyobb karbantartási hullám. Az utóbbi mostanában kezdődik, de persze a fürdők az ünnepi időszakokat, hosszú hétvégéket igyekeznek elkerülni, hiszen ez az ő érdekük is.

Néhol egyébként már le is tudták az esedékes karbantartást, így például a Miskolctapolca Barlangfürdőben már januárban végeztek vele. A pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdőben pedig még tavaly decemberben kezdődött egy hosszabb leállás, de március 5-én már újranyitottak.

Bogácsi Gyógyfürdő: március 21. és április 1. között, másfél hétig nem üzemel majd a fedett élményfürdő és a szaunarészleg Bogácson.

Ellipsum Élményfürdő – Miskolctapolca: február elsején kezdődött üzemszünet a tavaly átadott élményfürdőben. Náluk a nyitás dátuma még nem ismert, ugyanis nem szimpla karbantartásról van szó, hanem az eddig felmerült garanciális hibák javítását is elvégzik. Azt viszont fontos tudni, hogy a strandfürdői rész (korábbi Miskolctapolcai Strandfürdő) működik, így elérhető az ottani wellness/fitnesz részleg és a szaunavilág.

Hajdúnánási Gyógyfürdő: március 28. és 31. között (hétfőtől csütörtökig) lesz esedékes a tavaszi karbantartási szünet. Április elsejétől (péntektől) kezdődően várják majd újra a vendégeket Hajdúnánáson.

Saliris Resort – Egerszalók: az egerszalóki fürdő és a szálloda is négy napig lesz zárva, május 2-5. között

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: náluk teljes leállás nem lesz! Viszont az ütemezett karbantartási munkák egyes medencéket érinteni fognak Sárváron. Így március 21.  és 27. között a külső-belső gyógymedence, március 28. és 31. között az óriáscsúszda, április 4. és 6. között a hullámmedence, április 25. és 30. között pedig a külső-belső élménymedence kerül sorra.

Szentgotthárd Spa & Wellness: a félévente esetékes karbantartást március 28. és 31. között tartják, azaz hétfőtől csütörtökig lesznek zárva a szentgotthárdi fürdő.

Zalaszentgróti Termálfürdő: hosszabb leállás kezdődött múlt héten a zalaszentgróti fürdőben, ami egészen május 15-ig zárva lesz.

Zsóry Gyógyfürdő – Mezőkövesd március 21. és 25. között, azaz hétfőtől péntekig lesznek zárva. Március 26-tól fogadják újra a fürdőzőket Mezőkövesden.