• Három hétig tartó karbantartási szünet kezdődik a Miskolctapolca Barlangfürdőben.

  • A karbantartási időszak végén ismét megtartják a szokásos barlangtúrát.

A Miskolctapolca Barlangfürdőben hagyományosan az év elején szoktak egy hosszabb karbantartási leállást tartani. Idén sem lesz másként, január 10-én, hétfőn kezdődik az üzemszünet, ebbe beleértve a gyógyászati részleget is. Az újranyitásra a Barlangfürdő esetében február 1-jén, kedden kerül sor. A Barlang Aquaterápia előbb fog nyitni, már január 24-től újra fogadják a vendégeket.

Ugyanakkor az elmúlt években az is hagyománnyá vált, hogy a karbantartási időszak vége felé szárazlábas túrát tartanak a víz nélküli medencékben. Sőt olyan területekre is bemehetnek a látogatók, amelyek megtekintésére normál esetben nincs lehetőség. Azaz egy igazán különleges programlehetőségről van szó.

A szárazlábas túrát idén január 21-23. között (péntektől vasárnapig) tartják. Több turnusban indulnak a vezetett csoportok. Egy csoportban maximum 15 fő járhatja be az útvonalat, a túrák ideje pedig 45 perc. Az érdeklődők fejenként 1500 forintért vehetnek részt a barlangtúrán.

Fontos tudni, hogy ehhez előzetes regisztráció szükséges. S már csak azért is érdemes időben helyet foglalni, mert a korábbi évek tapasztalatai alapján a kedveltebb időpontok hamar betelnek. Erről minden tudnivalót megtalálnak a Barlangfürdő honlapján.

A 2019-es túráról itt megnézhetnek egy videót is: