• Maradnak a korlátozások, ezért 2020-ban már nem fogadhatnak vendégeket a fürdők és szállodákat sem kereshetik fel a turisták.

  • A gyógyászati szolgáltatások döntő többsége azonban elérhető marad a gyógyfürdőkben, de nem mindenhol.

Az operatív törzs mai döntése alapján meghosszabbítják a héten lejáró korlátozásokat, amelyek így 2021. január 11-ig maradnak érvényben. Ez pedig azt jelenti, hogy a közfürdőkben, uszodákban továbbra sem tartózkodhatnak vendégek. A szállodák pedig csak üzleti, illetve oktatási célú utazókat fogadhatnak.

Kivételt jelentenek a profi sportolók, akik az úszóedzéseiket folytathatják a jelenlegi helyzetben is. Ezen felül a gyógyfürdőkben a fürdőgyógyászati kezelések döntő többsége elérhető marad. A kivételt a gyógyvizes medencefürdő jelenti, illetve a medencés kezeléseknél – például a súlyfürdőnél, vízi tornánál – is ügyelni kell a távolság betartására. Múlt héten dr. Müller Cecília is beszélt arról, hogy fontosnak tartják azt, hogy ezek a gyógyászati kezelések elérhetők maradjanak.

Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy az összes hazai gyógyfürdőben folytatódnának a kezelések. Ide kattintva olvashat arról, hogy hol lehet most igénybe venni a fürdőgyógyászati kúrákat. Például a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-nél nemrég kérdeztünk rá, hogy náluk lesznek-e gyógykezelések, de azt válaszolták, hogy egyelőre nem.

A Zsigmondy Klubkártyák érvényessége a fürdők zárvatartási idejével meghosszabbodik. Ez érvényes a tavalyi akciójuk keretében ajándékba adott fürdőbelépőre is, amit eredetileg december 31-ig kellett volna felhasználni.

A fürdőgyógyászati kezeléseken betartandó szabályokról itt olvashat.

medence fürdő