• Nem éri kár azokat, akik kiváltották 2020-ra a Zsigmondy Klubkártyát, viszont most nem tudják használni.

  • Mind a tavasszal kezdődött, mind a mostani zárvatartási idővel a kártya érvényessége is meghosszabbodik.

  • Ez érvényes a tavalyi klubkártyás akció keretében adott ajándék fürdőbelépőre is.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2013-ban indította el a Zsigmondy Klubkártyát, ami az elmúlt években kifejezetten sikeres kezdeményezésnek bizonyult. Ennek a lényege, hogy egyszeri, 5000 forintos díj ellenében egy éven át kedvezményes áron látogatható a fővárosi Gellért és Széchenyi fürdő.

A kártya fő szabály szerint mindig az adott naptári év utolsó napjáig, magyarán december 31-ig érvényes. Idén viszont a koronavírus-járvány ezt is felülírta. Március 15-én ugyanis mind a két említett fürdő bezárt és a Széchenyi Gyógyfürdő július elsején, a Gellért Gyógyfürdő pedig csak szeptember első napján nyitott újra.

A fürdőüzemeltető társaság korábban azt közölte, hogy a klubkártya érvényessége a zárvatartás idejével meghosszabbodik, azok számára, akik március 15. előtt váltották ki. Mostani megkeresésünkre pedig megerősítették, hogy a november 11-én kezdődött üzemszünet ideje is megtoldja a kártya érvényességét.

Korábban már számolgattuk, hogy ez mit jelent a két fürdő esetében. A járvány első hulláma miatt ugyanis a Széchenyi Gyógyfürdő 3,5 hónapig, a Gellért Gyógyfürdő pedig 5,5 hónapig volt zárva. Most ezek alsó hangon egy hónappal meghosszabbodnak. Ez azt jelenti, hogy akik a Széchenyit látogatták, azok legalább 2021 május közepéig használhatják a Zsigmondy Klubkártyát. Azok pedig, akik csak a Gellértbe látogattak a kedvezménykártyával, még akár július közepén is élhetnek a kedvezménnyel.

Nyilván, ha valaki az újranyitást követően, például szeptemberben váltotta ki a kártyát, akkor csak a mostani zárvatartás idejével hosszabbodik meg a kártyája érvényessége.

Gellért gyógymedenceEgy olvasónk felvetett egy érdekes kérdést, ugyanis a 2020-as Zsigmondy Klubkártyájukat még a tavalyi akció keretében megvásároló, illetve meghosszabbító vendégek egy ajándék belépőt is kaptak, ami a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőbe érvényes, 2020. december 31-ig. Mint a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-től megtudtuk, ennek az ajándék belépőnek az érvényességi ideje is kitolódik.