• December elsejétől, azaz mától nem fogadnak vendégeket.

  • A többi fürdővel ellentétben a Tófürdő november 11. óta is nyitva tartott.

A Hévízi Tófürdő 2020. december 1-től ideiglenesen felfüggeszti a működését. Azaz mostantól sem a fürdőzési lehetőségeket, sem a gyógyászati szolgáltatásokat nem biztosítják. Ahogy az már köztudott, a november 11-én bevezetett, legalább 30 napig érvényes járványügyi korlátozások miatt a közfürdőknek és az uszodákban be kellett zárniuk. A Hévízi Tófürdő azonban nem zárt be, mondván ők a Szent András Reumakórház részeként nyújtják a gyógyászati szolgáltatásaikat, amibe beletartozik a gyógyvizes fürdőzés is.

Igazából, bár váratlan volt a mostani bezárás, hiszen a fürdő nem jelezte előre ennek a lehetőségét, azért volt egy momentum, ami miatt benne volt a pakliban. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ugyanis november közepén kiadott egy tájékoztatást a fürdők számára.

A tájékoztatásban az szerepelt, hogy a fürdőgyógyászati ellátások többségét továbbra is biztosíthatják a gyógyfürdők. Egy kivétel van, a gyógyvizes medencefürdő, ami egyelőre a tiltólistás szolgáltatások közé tartozik. A dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos által jegyzett levélben ráadásul tételesen szerepel a Tófürdő is, idézzük: “gyógyvizes gyógymedence (a továbbiakban ideértve a Hévízi Tófürdőt is): nem vehető igénybe”.

A Tófürdő a mostani bezárás kapcsán annyit közölt, hogy a várható újranyitás ideje december 12. Erre nyilván akkor nyílik majd mód, ha a november 11-én életbe lépett korlátozásokat nem hosszabbítják meg.

Itt foglaltuk össze, hogy elvileg milyen fürdőkezeléseket nyújthatnak most a gyógyfürdők, itt pedig azoknak a fürdőknek a listáját találja, ahol el is érhetők – legalább részben – a kezelések.

Hévíz Tófürdő gyógyfürdő

Mi maradt nyitva Hévízen? Továbbra is elérhető a fedett fürdőben a járóbeteg-ellátás, az aktív reumatológiai és elsőbbségi rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, továbbá a fizikoterápiás kezelések és a diagnosztikai részlegek. Kádfürdős egyéni gyógyvizes fürdőzésre továbbra is lehetőség van.