• Állítólag a tárgyalások már a végéhez közelednek Dietrich Mateschitz és a fohnsdorfi  településvezetők között az Aqualux termálfürdő eladásáról.

  • A fürdő jól illeszkedne az osztrák nagyvállalkozó környékbeli befektetései közé.

Osztrák lapértesülések szerint hamarosan a Red Bull tulajdonosaként ismert Dietrich Mateschitz érdekeltségébe kerülhet a fohnsdorfi Aqualux termálfürdő. Újabban egyébként több osztrák nagyvállalkozó kapcsán is felmerült, hogy felvásárolnának egy-egy népszerű osztrák termálfürdőt, nyilván nem függetlenül attól, hogy jelenlegi helyzetben viszonylag jó áron megszerezhetők ezek a létesítmények.

A stájerországi Aqualuxra a hírek szerint már régóta szemet vetett Mateschitz. A 2007-ben megnyitott termálfürdő még Fohnsdorf korábbi polgármesterének az ötlete volt. A fürdő mintegy 26 millió eurós befektetéssel valósult meg, az ehhez felvett hitelt pedig mind a mai napig törlesztik.

Az Aqualux jelenleg a többi osztrák fürdőhöz hasonlóan zárva tart, de ettől függetlenül látogatószám terén nem álltak rosszul. Tavaly még rekordforgalmat értek el, miután 148 ezer látogatót fogadtak. Ugyanakkor anyagilag már a Covid-időszak előtt sem teljesített túl jól az Aqualux. A mostani polgármester Gernot Lobnig már többször is beszélt arról, hogy befektetőt keresnek a fürdőnek.

Dietrich Mateschitz ingatlanportfóliójába illene fohnsdorfi termálfürdő, hiszen övé a településen lévő Gabelhofen kastély és a spielbergi Red Bull Ring is alig több mint 10 kilométerre fekszik Fohnsdorftól.

Aqualux termálfürdő AusztriaAz Aqualux fürdőben szabadtéri és beltéri medencék egyaránt találhatók. Többféle élménymedence, gyerekmedence, 25 méteres sportmedence vízicsúszda és szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A medencéket a 42 Celsius-fokosan feltörő termálvízzel töltik, aminek az ásványianyag-tartalma kifejezetten magas, 10.663 mg/liter és különösen mozgásszervi problémák esetén kedvező a hatása.