• Gyógymasszőröket és fizikoterápiás asszisztenseket is képeznek a Zalakarosi Fürdőben.

  • Az oktatás a fürdő zárvatartásának idején sem állt le.

A járványhelyzet kapcsán hozott szigorítások miatt november 11-től kezdődően a Zalakarosi Fürdő is zárva tart legalább 30 napig. A Karosi Krónika című helyi újság héten megjelent lapszámában egy interjú olvasható Podlovics Péterrel, a fürdő vezérigazgatójával. Ebben a szakember elmondta, hogy a határozatlan munkaidejű szerződéssel rendelkező kollégáikat a jelenlegi helyzetben is megtartják.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy optimistán tekintünk előre és számunkra prioritás, hogy egy erős, állandó, tapasztalt csapattal induljunk újra a járvány után, magunk mögött hagyva ezt az időszakot, az eddiginél is nagyobb lendülettel. Ehhez pedig a legfontosabb a gépezet motorja, vagyis a munkatársaink” – mondta a vezérigazgató.

A fürdő több környékbeli iskolának a gyakorlati helyszíne. Miután a szakmai képzésekre és gyakorlatokra nem vonatkozik a tilalom, ezeket továbbra is megtartják.

„Több intézmény tanulóit is fogadjuk, a nagykanizsai, valamint a keszthelyi szakképző iskolából gyógymasszőr és fizikoterápiás asszisztens tanulók érkeznek hozzánk. A Balatonboglári Kézilabda Akadémia növendékei regeneráló balneoterápiás masszőr képzés keretén belül folytatják nálunk szakmai gyakorlatukat, a Zalakarosi Fürdő oktatóinak szakmai irányítása alatt. A megszokott körülményekhez képest ezúttal azzal a különbséggel, hogy nem vendégeken, hanem egymáson gyakorolnak, valamint a rendeletnek megfelelően megerősített higiéniai és egészségügyi szabályok betartásával vesznek részt a képzésen” – számolt be Podlovics Péter.

Zalakaros fedett fürdő

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy amint a hatályos szabályozás lehetővé teszi, megnyitják a Zalakarosi Fürdőt. A medencékkel együtt természetesen a gyógyászati kezeléseket is újra fogják indítani.