• A budapesti Gellért és Széchenyi fürdőkbe kedvezményes belépést biztosító Zsigmondy Klubkártyák felhasználhatósági ideje meghosszabbodik.

  • Ennek a pontos mértéke attól függ, hogy melyik fürdőt látogatja a kártyabirtokos.

A magyarországi lakhellyel rendelkezők 2013 óta válthatják ki a Zsigmondy Klubkártyát. Az egy naptári évig (azaz mindig december 31-ig) érvényes kártya két patinás budapesti gyógyfürdőbe, a Széchenyibe és a Gellértbe biztosít kedvezményes belépési lehetőséget.

A kártya éves díja 5000 forint és ennek révén a vendégek a két említett fürdőbe 2900 forintért válthatnak 4 órás belépőt. Azonban a koronavírus-járvány miatt a kártyatulajdonosok idén hónapokon keresztül nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.

Ugyanakkor nem éri őket kár, ugyanis, ahogy már áprilisban írtuk, a Zsigmondy Klubkártyák érvényessége meghosszabbodik a két fürdő zárvatartásának idejével. Nyilván csak azoknál, akik a két fürdő március 15-i bezárását megelőzően váltották ki a kártyát.

Viszont azért felvetődik egy kérdés, hiszen a Széchenyi Gyógyfürdőt – 3,5 hónap zárvatartás követően – július elsején nyitották meg. A Gellért Gyógyfürdőt pedig pont két hónappal később, szeptember elsején fogják újra megnyitni. Most akkor mennyivel hosszabbodik meg a kártyák érvényessége, 3,5 vagy 5,5 hónappal?

Gellért gyógymedenceMegkérdeztük a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-t és mint kiderült, öt és fél hónappal akkor hosszabbodik meg a kártya érvényessége, amennyiben a vendég csak a Gellért Gyógyfürdőt látogatja. Amennyiben az újranyitás óta már a Széchenyiben használta, vagy vagy majd használni fogja a kártyát, akkor pedig 3,5 hónappal hosszabbodik az érvényességi idő.

Konkrétan ez azt jelenti, hogy a kártyájukat március 15-e előtt kiváltók legalább 2021 áprilisának közepéig, illetve – amennyiben az újranyitást követően csak a Gellért fürdőt keresik fel – jövő év június közepéig élhetnek a kedvezménnyel.