• Jelenleg tízből kilenc vendég belföldről érkezik Hévízre.

  • A korábbi esztendőkben a külföldi turisták domináltak a Tófürdőjéről ismert üdülőhelyen.

Jó tíz évvel ezelőtt még a Hévízre látogató vendégeknek kevesebb mint egyharmada volt belföldi turista. A településnek kifejezett célja volt, hogy több hazai vendégek csalogasson az üdülőhelyre, ami sikerrel is járt, így az elmúlt esztendőben már nagyjából 60-40 százalékot tett ki a külföldi és a magyar vendégek aránya. Azaz még mindig a külföldiek voltak többségben, de nagyot nőtt a belföldi turisták részaránya.

A koronavírus-járvány ebben is drasztikus változást hozott. A Hévíz Televízió friss tudósítása szerint idén nyáron már egyértelműen a hazai vendégkör dominál Hévízen. Az egyik szállodában például arról számoltak be, hogy náluk a vendégek 90 százaléka Magyarországról érkezett.

Persze a külföldiek csökkenő aránya annyiból nem ideális, hogy ők jellemzően hosszabb időt töltenek Hévízen. A magyar vendégkör inkább 4-5 napot, maximum egy hetet marad az üdülőhelyen. Viszont szerencsére a szomszédos országokból, különösen Ausztriából, Szlovákiából azért már egyre több turista látogat el Hévízre, ha lassan is, de növekszik az arányuk.

A hazai vendégek számára azért is lehet ideális választás Hévíz, mert közel a Balaton, így akár oda is tervezhetnek kirándulásokat. Ugyanakkor a hűvösebb időben is tudnak fürdeni a Hévízi Tófürdőben.

Nemrég egy ingyenes hévízi túrázási lehetőségről írtunk, amiről itt olvashat.

Érdemes megnézni a Hévízi Televízió videóját is: