• Júliusban több hazai vendége volt a hajdúszoboszlói Hungarospának, mint egy éve, ugyanebben az időszakban.

  • A külföldi vendégforgalmon belül leginkább a lengyelországi állt helyre.

  • Kiderült, hogy mikorra készülhet el a Prémium Zóna.

A héten nyilatkozott a Hajdúszoboszló Televíziónak Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, akit az idei vendégforgalom alakulásáról, a Prémium Zóna építéséről és a nyári programokról is kérdeztek. A fürdőkomplexum vezérigazgatója elmondta, hogy június 20. óta gyakorlatilag teljes kapacitással üzemel a fürdő. Július egészét tekintve a tavalyi év hasonló időszakának 50 százalékát realizálták a vendégforgalom terén. Ez magasabb annál, mint amit korábban becsültek.

Ezen belül nagyon kedvezően alakulnak a vendégforgalmi trendek. A június 20. utáni héten például még csak a bázisévi forgalom 12 százalékát érték el, július elején 40 százalékát, a hónap végén viszont már a 68 százalékánál jártak.

Érdekes adat, hogy múlt hónapban a belföldi vendégforgalom a tavaly júliusihoz viszonyítva 3-4 százalékkal bővült. Nyilván a külföldi vendégforgalom terén már nem volt ilyen kedvező a helyzet. Az egyes küldőpiacok esetében az adott ország járványügyi helyzete, valamint a határok átjárhatósága a meghatározó.

A romániai vendégforgalmuk például nagyon gyorsan helyreállt, július elején már az egy évvel ezelőtti szint 50 százalékát hozta. Azonban a július 15-i határzárás miatt minimálisra csökkent az onnan érkező vendégek száma.

A lengyel turisták meghatározónak számítanak Hajdúszoboszlón. Július elején a vendégeiknek még csak 10 százaléka érkezett Lengyelországból, viszont az utóbbi hetekben ez már meghaladta a 20 százalékot. A Szlovákiából érkező vendégforgalom a legstabilabb, a részarányuk a teljes forgalmon belül ugyanúgy 5 százalékot tesz ki, mint tavaly ilyenkor.

Hungarospa mediterrán tengerpart medenceA nyár eddigi részében az egyes fürdőegységek közül nagyon jól teljesített az Aqua-Palace fedett élményfürdő. Ugyanakkor a fürdőgyógyászat is sok vendéget vonz. Júliusban a kezelőlapos belépések már elérték a 2019 hasonló időszakának a 75 százalékát.

Kircsi Lajos beszélt arról is, hogy 2015 után ismét elnyerték az Év wellness fürdője díjat, valamint az épülő Prémium Zónáról is ejtett néhány szót. A strandfürdő újdonságának készültsége jelenleg 50 százalékos szinten áll. Az átadás eredeti határideje 2020. június 30. volt, de ezt 2021. február 26-ra módosították.

A csúszás a koronavírus-járvány miatt következett be. Már márciusban jelezték egyes beszállítók, hogy leállt a termelésük. Illetve a távolságtartás miatt egyidejűleg nem dolgozhatott minden kivitelező az építkezésen. A jövő év februári határidő viszont bőven lehetőséget nyújt a műszaki átadás-átvétel lebonyolítására, valamint a próbaüzemre. Így a 2021-es strandszezonban már kipróbálhatják a vendégek az újdonságot.

500 fő feletti zenés-táncos rendezvényeket augusztus 15. után sem lehet tartani és ehhez a fürdő is alkalmazkodik. Emiatt csak a gyerekeknek szóló animációs foglalkozásokat rendezik meg. A nagy tömeget vonzó programok közül a szépségverseny idén elmarad.

Ugyanakkor az augusztus 21-re meghirdetett Honeybeast koncertet megtartják. Viszont a helyszíne nem a strandfürdő, hanem a városi szabadtéri színpad lesz, ahol ülőhelyek állnak majd a vendégek rendelkezésére.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg: