• Ajánlunk néhány olyan fürdőt a következő forró napokra, ahol tágas szabadtéri területek és hűvösebb vizű medencék is várnak ránk.

  • Kisebb és nagyobb fürdő is akad közöttük.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Nem fogunk tehát fázni a következő napokban sem, ezért valószínűleg sokan a fürdők felé veszik az irányt, pláne, hogy a héten amúgy is rengetegen a szabadságukat töltik. Számukra ajánlunk az ország különböző részeiről hét olyan fürdőt, amelyek szerintünk egytől egyig jó választásnak bizonyulhatnak a kánikula idején is.

Budapest – Pünkösdfürdői Strand

A Budapest harmadik kerületében működő szezonális fürdőt talán ritkábban emlegetjük, pedig nagyon szép, hangulatos strandról van szó. Langyos vizű karsztforrásból töltik a medencéket, de ez most pont előny, hiszen garantáltan hűsítő vizű medencékről van szó. A Pünkösdfürdői Strandon 50 méteres úszómedence, élménymedence, gyermekmedence jelenti a választékot.

Pünkösdfürdői strandfürdő

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Berekfürdő igazi kis alföldi oázis. Sokan talán nem is tudják, de az egyik legrégebbi fürdőhelyünkről van szó, hiszen a mai létesítmény elődjét 1929-ben nyitották meg. Szépen parkosított területen fekszik a fürdő, mindig találni árnyékos helyeket. A 12 medence egy részét gyógyvízzel töltik, de a nyári szezonban bőséges választék van a hűvösebb vizű medencéikből is. Elég csak a szabadtéri ifjúsági medencére, a nagy úszómedencére, vagy a szezonális ikermedencére gondolni.

Berekfürdői Termálfürdő

Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő

Sokan kedvelik ezt a Pest megyei fürdőt, ahol nyaranta igazán széles a medenceválaszték. Szabadtéren a gyógyvizes medencék mellett úszómedence, élménymedence, gyermekmedence is működik. Illetve a fürdő nagy nyári attrakciója, a 18 pályás csúszdapark is használható. Ezen külön csúszdák állnak a 3-7 évesek, valamint 7, 10, 12, és 14 év felettiek rendelkezésére. Azaz kisebb gyerekekkel és kamaszokkal is jó úti cél lehet a ceglédi fürdő.

Cegléd úszómedence lelátó

Hévízi Tófürdő

Hévízen nagyon szemléletesen megmutatkozik, hogy már egy kisebb erdő is milyen sokat hozzáadhat egy hely elviselhető klímájához. A 4 hektáros tavat egy 50 hektáros véderdő öleli körül. A véderdő nemcsak a téli szeles időben védi a tavat a lehűléstől, hanem a nyári kánikula idején is jó szolgálatot tesz, mert a Tófürdő körül egyértelműen kibírhatóbb a hőség. Jelenleg a tó vize 33 Celsius-fokos, pont kellemesen langyos. Szintén a Hévízi Tófürdő előnyei közé tartozik, hogy nem tudnak olyan sokan lenni, hogy zavaró zsúfoltság legyen a vízben.

hévíz tófürdő műtét seb heg

Lipóti Termálfürdő

A Győr-Moson-Sopron megyei Lipót fürdője hatalmas területen fekszik. Egész évben üzemel a szabadtéri termálfürdő, de nyilván a teljes medenceválasztékuk nyáron áll a vendégek rendelkezésére. Aki még a nagy melegben is a 34 és 38 Celsius-fokos termálmedencéket keresi, az is megtalálhatja a számítását. Viszont hűvösebb vizű medencékből is egészen bőséges a kínálat. Családi- és élménymedence, óriáscsúszdás medence, úszómedence, miniváras gyerekmedence is vár ránk. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a csúszdák használatért az alap jegyáron felül nem kell külön díjat fizetni a lipóti fürdőben.

Lipót strandfürdő nyár

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő – Tófürdő

Nemrég ajánlottuk a Nyíregyházát, hiszen fürdőkínálat terén nagyon erős a megyeszékhely. Amolyan kánikulai tuti tipp lehet a sóstógyógyfürdői városrészen működő Tófürdő. Inkább a helyiek ismerik és használják, mert a turisták jellemzően az Aquariust és a Parkfürdőt keresik fel. Ugyanakkor, aki szereti a tóparti fürdőket, annak nagyon jó választás lehet a 2019-ben felújított Tófürdő is. Van vízicsúszda, de még termálmedencét és gyermekmedencét is használhatnak a vendégek.

Nyíregyháza Sóstó Tófürdő

Zalakarosi Fürdő

Így nyáron a Zalakarosi Fürdő egyik fő vonzereje a tágas, szépen parkosított strandfürdő. A 10 hektáros szabadtéri részen a klasszikus gyógymedencéken felül – többek között – hűvösebb termálmedence, sportmedence, hullámmedence, gyermekmedence, továbbá csúszdapark is működik. A családi csúszdapark hat pályás, az adrenalin csúszdapark pedig öt extrém csúszdát foglal magában. Szerintünk idősebbeknek, fiatalabbaknak, kisgyerekes családoknak egyaránt ajánlható úti cél Zalakaros.

Zalakaros strandfürdő családbarát

Az augusztus 20-i fürdős programokról szóló összeállításunkat itt találja.