• Jövő héttől karbantartási és részleges felújítási munkák miatt zárva lesz a Nyíregyháza-Sósótógyógyfürdőn található Aquarius Élményfürdő.

  • Amennyiben kedvezőtlenül alakulnak az energiaárak, akkor csúszhat az újranyitás időpontja.

Az energiaválság érzékenyen érintette a nyíregyházi fürdőket. Még október első felében bezárták a Júlia Fürdőt, valamint a Hotel Fürdőház wellness részlegét, egy hónappal később pedig a szállodai részét is. A nyíregyházi közgyűlés október végén arról döntött, hogy 2023. január 9-től bezárják az Aquarius Élményfürdőt is.

Akkor a kicsit ijesztően hangzó „működését határozatlan időre felfüggesztik” fordulatot használták. Azonban a fürdő mai közlése szerint azért nem ennyire rossz a helyzet.

Mint írják, a következő hetekben karbantartási munkák és részleges felújítás veszi kezdetét, ami január 9-től várhatóan február 3-ig tart. Az ugyanakkor még nem vehető biztosra, hogy február első napjaiban tényleg újranyit a fürdő. A nyitás pontos dátuma ugyanis az energiaáraktól függ. Amennyiben ezek kedvezőtlenül alakulnak, akkor elképzelhető, hogy a karbantartási szünetet követően nem azonnal nyitják meg az élményfürdőt.

Legkésőbbi várható nyitási időpontként 2023. március 30. lett meghatározva. Az mindenesetre még január folyamán kiderül, hogy szükséges lesz-e a leállás meghosszabbítására.

Aquarius élményfürdő papucsok

Egyébként hamarosan a Miskolctapolca Barlangfürdőben is karbantartási szünet kezdődik, erről itt írtunk.