• Ajánlunk 5 olyan termálfürdőt az ország különböző részeiről, ahová a két ünnep között is érdemes lesz ellátogatni.

  • Néhol újdonságok – most átadott felújított medence, sós dézsafürdő – is várják a vendégeket.

Az év végi szabadságolások és a téli tanítási szünet miatt december utolsó napjaiban rendszerint sokan keresik fel a hazai termálfürdőket. Jó választás lehet a fürdőlátogatás, akár többnapos pihenésként, akár egynapos kirándulásként. Ezért amolyan fürdőtipp gyanánt összegyűjtöttünk néhány olyan termálfürdőt, ahová szerintünk érdemes ellátogatni.

A lenti fürdőkben egy kivételével szabadtéri medencék is üzemelnek, így azoknak is ajánlhatók, akik a hidegebb időben is a szabadtéri fürdőzést részesítik előnyben. A két ünnep között a megszokott nyitvatartási idő szerint üzemelnek ezek a fürdők, de szilveszter napján jellemzően kicsit korábban fognak zárni.

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő. A kitűnő termálfürdőjéről és annak a gyógyvizéről ismert település az Alföld északi részén, Karcag közelében található. A fedett fürdő medencéi mellett a kinti gyógyvizes medencéik is üzemelnek a téli időszakban. A két ünnep között a megszokott – 8 és 20 óra közötti – nyitvatartási idővel várják a vendégeket. Szilveszter napján ebben csak annyi változás lesz, hogy 2 órával korábban zárnak.

Berekfürdői Termálfürdő

Bogácsi Gyógyfürdő. A Borsod-Abaúj Zemplén megye déli részén található termálfürdő is jó választás lehet az év utolsó napjaiban. Pláne, hogy idén egy új, fedett élményfürdővel is bővültek. A két ünnep között (külső vendégek számára) 9 és 19 óra között tartanak nyitva, a fedett élményfürdő pedig 11 és 19 óra között látogatható. Szilveszterkor is majd 9-19 óra között várják a fürdőzőket.

Bogács fürdő élményfürdő

Igali Gyógyfürdő. Sokat emlegetjük ezt a Somogy megyei termálfürdőt, mert nagy kedvencünk. Akik a Balaton környékén lesznek a két ünnep között, azoknak érdemes ide ellátogatniuk, hiszen Szántód felől déli irányba csak 40 kilométert kell autózni a fürdőig. Nyugis hely, remek gyógyvízzel, ami a télen is üzemelő kinti medencéjükben is megtalálható (ez egy webkamerán is megnézhető). December 24-én és 25-én zárva volt/van a termálfürdő. December 26-tól viszont már nyitva lesznek. Az év utolsó napjaiban 9 és 18 óra között várják a fürdőzőket, szilveszter napján pedig 9 és 15 óra között. Utóbbi napon egy medencepartit is tartanak, ahol retró slágerekkel búcsúztatják a 2021-es esztendőt.

Igal Termálfürdő gyógymedence

Lenti Termálfürdő. Zala megye délnyugati részén található ez a fürdő, ahol már élvezhetők az idén elkezdett fürdőfejlesztés első eredményei. Ez azt jelenti, hogy a karácsony előtti napokban megnyitották a felújított fedett fürdő gyógyvizes medencéjét és tanmedencéjét, illetve időközben már a fedett hidromasszázs medencét is beüzemelték. A kinti gyógymedence már nem üzemel, de így is van választék, hiszen a vendégek rendelkezésére áll a fedett élményfürdő és a szaunavilág is. A két ünnep között 9 óra és 19 óra között tartanak nyitva, szilveszter napján pedig 9 és 18 óra között várják a fürdőzőket.

Lenti Termálfürdő élményfürdő

Zalaszentgróti Termálfürdő. A Zala megye északi részén lévő termálfürdő a korábbi években nem kerülhetett volna be egy hasonló összeállításba, hiszen csak május eleje és szeptember vége között tartottak nyitva. Mostantól azonban áttértek az egész éves működésre, így megéri ide is ellátogatni. Plusz érv lehet mellettük, hogy nemrég egy sós vizű dézsafürdővel bővült a választékuk. December 26-án már nyitva lesz a fürdő 14 és 19 óra között, majd a következő napokban 9 és 19 óra között. Szilveszter napján pedig 9 és 14 óra között látogatható a termálfürdő.

Zalaszentgrót sós dézsafürdő