• Néhány év alatt a duplájára nőtt a Nyíregyházán végzett fürdőkezelések száma.

  • Megugrott a sóstói fürdők vendégszáma is.

Látogatószám tekintetében tavaly rekordot döntöttek a nyíregyházi fürdők, amelyek 514 ezer vendéget regisztráltak. Ez abból az interjúból derült ki, amit a közelmúltban Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója adott a Kelet-Magyarország napilapnak.

A szakember elmondása szerint a gyógykezelések terén is sokat fejlődött Sóstógyógyfürdő, hiszen amíg 2010-ben 64 ezer, addig tavaly már 127 ezer kezelést végeztek. A vendégszám növekedése a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. éves árbevételén is meglátszik: 5 évvel ezelőtt ez 678 millió forintot tett ki, 2015-ben viszont már elérték az 1,2 milliárd forintos szintet.

Mindez annak köszönhető, hogy a társaság fürdőiben az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg. 2011-ben megújult a Parkfürdő, 2012-ben a Nyíregyháza központjában lévő Júlia Fürdőt újították fel, 2013-ben a Fürdőház került sorra, 2014-ben az Aquarius élményfürdőt, tavaly pedig a gyógyászati részleget fejlesztették.

Három évvel ezelőtt ráadásul Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrész gyógyhely minősítést is kapott. Ez már csak azért is fontos, mert a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban a hazai gyógyhelyek számára jelentős fejlesztési források nyílnak meg.

Sóstógyógyfürdő télenJanuárban került fel a YouTube-ra egy – Rausz Gábor által készített – felvétel, amin a magasból látható a behavazott Sóstógyógyfürdő: