• Fürdőbejárás, gyógyvízkóstolás, nyeremények és szórakoztató programok várják a budapesti gyógyfürdők látogatóit.

  • Öt fürdőt érintenek a programok.

Az előttünk álló szombaton, egészen pontosan október 14-én többféle programmal várják a látogatókat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. által működtetett gyógyfürdők.

Az apropót a Magyar Fürdőkultúra Napja jelenti, az esemény célja a fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a fiatal generációk ismereteinek bővítése, valamint az idősebb generációk figyelemének felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Az érdeklődők ezen a napon, a budapesti műemlék fürdőkben, azaz a Gellértben, a Rudasban, a Királyban, a Lukácsban és a Széchenyiben vezetett séták keretében ismerkedhetnek meg a fürdők múltjával, jelenével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A Széchenyi és a Lukács fürdőkben pedig gyógyvízkóstolást is tartanak.

A látogatásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A fürdős idegenvezetések időpontjait, valamint azt az email-címet, ahol regisztrálni kell, megtalálja a BGYH honlapján.

Széchenyi GyógyfürdőIdén a Magyar Fürdőkultúra Napjához kapcsolódó programok a Széchenyi Gyógyfürdőben kerülnek megszervezésre. A nap folyamán, a Brassdance fúvósegyüttes három alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, akik nemcsak hangszeren játszanak, hanem táncolnak is. Többnyire pop muzsikával, filmzenével, jazz-rockkal készülnek, de játszanak operákat, örökzöldeket vagy jazzt is.

A Czifra Táncegyüttes műsorát, akik hagyományos, de annál pörgősebb magyar táncokat mutatnak be, szintén három alkalommal élvezheti a közönség. A többszörös magyar bajnok szinkronúszó csapat lenyűgöző programmal készült a jeles napra, amelyben szóló, duó, csapat kombinációs gyakorlatokat is láthatnak az érdeklődők. A nap a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr bemutatójával ér véget este hét órakor.