• A nyugdíjasoknak szóló akciók mellett több fürdőben is megünneplik a héten a Magyar Fürdőkultúra Napját.

  • Veterán autós kiállítás és éjszakai fürdőzések is lesznek a következő napokban.

Fürdős programok és akciók október 8. és 13. között.

Hajdúszoboszló: október 12-én (szombaton) a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából tartanak programokat a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben és az Aqua-Palace élményfürdőben. 11 órakor a gyógyfürdőben, 13 órakor az élményfürdőben tart bemutatót az Estella Hastáncstúdió. 15 órától Miki Mini Party is lesz, 16 órakor pedig szaunaszeánszok kezdődnek. A fürdő honlapján további információkat is olvashat a programokról.

Tiszakécske: most szombaton, azaz október 12-én éjszakai fürdőzés lesz a Barack Thermal Resortban. A 16 óráig érkező vendégek koktél kupont, a 16 óra után érkezők pedig pizza kupont kapnak ajándékba. 18 és 19 órai kezdettel szaunaprogramokat tartanak. Az éjszakai fürdőzés éjfélig tart, az uszodatérben DJ Göme biztosítja a jó hangulatot, a termálmedencénél pedig 20 órától filmvetítés kezdődik. A programról további részletek talál a Barack Thermal Resort weboldalán.

Budapest: a hétvégén, egészen pontosan október 12-én a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából négy fővárosi fürdőben is különféle programokkal várják az érdeklődőket.

Király Gyógyfürdő

12:00 – Autentikus török dallamok a CANLAR együttes tolmácsolásában
14:00 – Idegenvezetés nyereményekkel
15:00 – Autentikus török dallamok a CANLAR együttes tolmácsolásában
16:00 – Idegenvezetés nyereményekkel
Látványos hastánc bemutató a Midnight Diamonds előadásában
A fellépések: 17, 18 és 19 órakor kezdődnek
Napközbeni programok:
Nemezkészítés 11 és 16 óra között. A szaunázás szerelmesei nemezből készíthetnek szaunasapkát vagy mutatós használati tárgyakat. Igazi bazári hangulat lesz a Királyban 10 és 19 óra között: a legízletesebb török ételeket és portékákat lehet megcsodálni és megvásárolni.

Az idegenvezetéshez előzetes regisztráció szükséges: kiraly@spabudapest.hu
A csoport létszáma: maximum 10 fő/csoport

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Idegenvezetés gyógyvízkóstolóval, nyereményekkel: 11, 14 és 17 órakor
A csoport létszáma: maximum 25 fő/csoport
A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.gellert@spabudapest.hu, +36 1 466 6166/9-es mellék

Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Idegenvezetés gyógyvízkóstolóval, nyereményekkel: 14, 16 és 18 órakor. Gyülekező az ivócsarnokban.
A csoport létszáma: maximum 20 fő/csoport
A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: lukacs@spabudapest.hu

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Idegenvezetés gyógyvízkóstolóval, nyereményekkel: 13 órakor. Gyülekező a termál aulában.
A csoport létszáma: maximum 25 fő/csoport
A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.szechenyi@spabudapest.hu

Cegléd: a hét negyedik napjain felező csütörtököt tartanak a ceglédi fürdőben. Ez azt jelenti, hogy minden típusú napijegy árából 50 százalékos kedvezményt nyújtanak.

Igal: október 12-én és 13-án oldtimer kiállítás lesz az Igali Gyógyfürdőben a Pécsi Veteránjármű Egyesület szervezésében. A régi autók kedvelőinek mindenképpen érdemes felkeresniük a fürdőt, hiszen idén már nem sok hasonló veterános rendezvényt tartanak.

Komárom: most szombaton éjszakai fürdőzés lesz a Brigetio Gyógyfürdőben. A program 20:30-tól éjfélig tart. Az este folyamán három alkalommal szaunaszeánszokon is részt vehetnek a vendégek. Az esti fürdőbelépő 1700 forintba kerül, a fürdő mellett a szaunába is érvényes esti belépő ára pedig 2200 forint.

Sárvár: a nyugdíjas vendégeket egy speciális akcióval várja a sárvári fürdő. Az ONYFI igazolvánnyal rendelkező látogatók egy “útlevelet” kapnak, amibe a kedvezményes belépő váltása esetén egy pecsétet kapnak. 5 pecsét összegyűjtése után a hatodik alkalommal ingyen látogathatják a fürdőt. A pecsétek csak hétfőtől péntekig és kedvezményes belépő vásárlása esetén gyűjthetők. Az akció 2020 június 12-ig tart.

Szentgotthárd: október a nyugdíjasok hónapja a szentgotthárdi termálfürdőben. Ebben a hónapban az egész napos nyugdíjas belépő csak 2400 forintba kerül, a szaunapark pedig további 280 forint befizetése ellenében látogatható. A fürdőbe a nyugdíjasokkal együtt érkező felnőtt kísérők is olcsóbban válthatnak belépőt: számukra 2800 forint a jegy, szaunahasználat esetén pedig 4000 forint a belépő ára. Mindezek mellett a nyugdíjas vendégek egy ajándék süteményt is kapnak, valamint egy kedvezményes kupont a következő fürdőlátogatáshoz.

Zalakaros: már csak október 24-ig érvényes a nyugdíjas csütörtök kedvezmény. A Zalakarosi Fürdőbe érkező nyugdíjas vendégek csütörtökönként 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak komplex belépőjegyet.